A glicerint kimutatja az alkohol szonda?
Nem írták rá, hogy mennyi glicerin van benne?
Amúgy a zérótolerancia, az valójában nem zéró. Tehát nem kell 0,0‰-nek lennie. 0,1‰-ig szokott terjedni a teljesen józan állapot, úgy, hogy nem is vitt be az ember semmi alkoholt. Én pár éve reggel bevágtam ha jól emlékszem 5 croisan-t. Az után szondáztattak meg. 0,2‰ volt a véralkohol szintem. Pontosabban nem is a véralkohol, hanem a légalkohol, mert a szonda azt méri. Rá is kérdezett a rendőr, hogy ittam-e. Mint kiderült, a croisan is tartalmaz alkoholt, amit nem tudtam addig. Elengedett büntetés nélkül, mert ő is rájött, hogy nem szándékos volt, és ez a szint még nem folyásolja be a vezetést.
Szóval ha nincs benne sok alkohol, akkor valószínűleg még a határ alatt maradsz vele. Nincs a környékeden rendőrség? Mert ha beballagsz és elmondod, hogy ez a helyzet, akkor valószínűleg meg is mérik neked. Legrosszabb esetben is csak elzavarnak, ha nem érnek rá ilyenre.
Ahogy a 2-es írta - alkohol sokmindenben van és a szonda ennek megfelelően van beállítva. A kefírben pl. ha jól emlékszem 0.7%,
tehát ha megeszel 1L kefírt, az kb. egy kis pohár sörnek felel meg.
0.5% -nak megfelelő alkohol tartalmú ételt/italt viszont gyakorlatilag bármennyit fogyaszthatsz, mert ennyit feldolgoz a szervezet mielőtt a vérbe tudna kerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!