Mi a különbség egy gyári légszűrő meg egy "sport" légszűrő között? Azon kívül hogy a sport piros és drágább.
Piros?
A különbség annyi, hogy a gyári jobban véd a portól, a sport pedig kevésbé.
A gyárinak gyári hangja van, a sportnál jobban hallani, ahogy szívja a levegőt.
Nekem az autómban valamilyen sport légszűrő volt valamilyen fémből és nem papír micsodából, amikor megvettük és eredeti USA sportszűrő volt benne.
Azóta már gyári szűrőre lett cserélve, de én nem látok semmi különbséget. :)
A cserénél magyaráztak valamit, de nem értettem semmit. :D
Egyébként lány vagyok. :)
piros, drágább és több szemetet enged át
elvileg az lenne a lényege, hogy a levegő könnyebben áramlik át rajta, de ezt azzal érik el, hogy nem szűr olyan jól, mint a hagyományos
teljesítmény nem nő tőle
4: Ez igaz, ezt magyarázták nekem is és éppen ezért cserélték ki az enyémben rendes szűrőre, amikor meglett az autóm.
2-es vagyok. :)
Más a működési elve.
A gyári légszűrőben papírbetét van apró lyukakkal és a hajtogatás miatt nagy felülettel. A por nem fér át a lyukakon. Ha telítődik, cserélni kell.
A sportlégszűrőben a levegő nem kis lyukakon, hanem olajos textíliák között áramlik. A por beleütközik az olajos felületbe és beleragad. Rendszeresen speciális folyadékkal kell mosni és újraolajozni.
Spéci olajat kell venni hozzá. És spéci mosófolyadékot. Akkor teljesíti azt, amit a gyártó igér.
Pl. [link]
Utcai autó esetében a "sport" a "rallye" vagy "direkt" szűrő fantázi név, egyszű parasztvakítás, semmi más.
A gyári levegőszűrő árához képest drágább, hangosabb, és kevésbé hatékony.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!