6.1 millióért teljesen új, 130 lóerős, benzines Dacia Dustert vásárolnátok vagy maximum ugyan ezen az áron valamit használtan?
#9: "Hogy lehet ez?! " - 1. infláció 2. a hagyományos motorok felértékelődtek
Az 1 hónapot nem dacia-ra írtam, hanem általában. Suzukinál volt nekem.
Én biztos hülyén gondolkodom, de ez már elég nagy összeg ahhoz, hogy olyan kompromisszum autót vegyek ami számomra semmi örömet nem okoz, csak elvisz A-ból B-be!
Emiatt én ebből a keretből kizárólag használt autót vennék!
Használt autóból jóval nagyobb a mozgástér és 6 millió körül sok izgalmas autó is van. Tény, hogy egy új autóval kevesebb a rizikó, használt kocsinál meg ahogy valaki korábban írta vannak erősen ajánlott cserélendő dolgok vétel után. Jaaah és ebbe még az egyéb hibafaktor sincs belekalkulálva!
Én mondjuk nagyon szeretek vezetni, hosszútávon felérne egy kasztrálással, ha egy pénzügyileg ésszerű, de élményben egy unalmas autóval kéne járnom, kinek mi a szempont!
"1. infláció 2. a hagyományos motorok felértékelődtek"
1. Nyilván ez is benne van. De már a gyárnak Euroban is többet kell fizetni ugyanarra az autóra mint évekkel ezelőtt. Tehát nem kizárólag az infláció számlájára írandó a drágulás. Sőt, az infláció a kisebb tényező. Van ok is.
2. Turbós benzines motorról van szó. Valóban még semmilyen hibridrendszer és hasonlók nem voltak benne.
Azért ennyi pénzért lehet venni 2-5 éves autót szinte bármilyen kategóriában. Azokban is van még (futástól függően)jópár gondmentes év.
Részemről a Duster lenne az utolsó autó, amit megvennék. Még egy Suzukit is inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!