Számít, hogy milyen akkumulátor töltővel töltöm az autó aksimat?
Valaki magyarázza el, minek kell egy autóhoz, amivel járnak, akkutöltő. Harmincharmadik éve vezetek, de eddig még sosem voltam rászorulva. A generátor tölti az akkut. Ha az akku döglődik, magas az önkisülése, egy töltővel csak elodázni lehet a cserét. Ha a generátor nem tölt rendesen, és használat közben is lemerül az akku, egy töltővel csak eltolni lehet időben a generátor megjavítását.
Szóval miért is van szükség rá?
Ha valaki városi rövid távokra, vagy ritkán használja az autóját, akkor a generátor nem tudja feltölteni, illetve nem tud annyit beletölteni mint amennyit kellene. A tartósan alacsony feszültség (12,4 V alatti) pedig szulfátosodáshoz és az akku idő előtti tönkremenetelét okozza.
Ilyen használat mellett szükség van egy töltőre vagy esetleg egy napelemre. Én ez utóbbit használom egy ritkán üzemelő autómnál, de a tartósan borús napokon arra is rá kell töltenem.
Pl van feleség és felkapcsolva hagyja a lámpát.
Vagy tönkrement az akku ratoltok hogy haza tudják menni
Más oka nincs.
"tönkrement az akku, rátöltök hogy haza tudjak menni"
Jó ötlet, de mi a valóság alapja?
Tegyük föl, horgászol a haverokkal/családdal és induláskor BUMMM! letérdel az akku.
Megesik.
Na de az mennyire életszerű, hogy véletlenül a csomagtartóban van a töltő, sőt, ott az tóparton találsz egy 220V-os dugaljat?
Szerintem nem sok.
Erre a célra van bikakábelem.
Segítőkész autós pedig akad, tehát hazaérek időben.
#8.
Rendben van, ezt a kábelt erre találták ki.
A kérdésem arra irányult, hogy vajon mit kezdene a kérdező a tóparton egy "olcsó, jól kinéző egyszerű" akkutöltővel? ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!