Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 10. Órámon nagyon lehúzott az...

10. Órámon nagyon lehúzott az oktató, el is ment a kedvem a vezetéstől. Ezek a hibák mennyire gázak 10. órán?

Figyelt kérdés

Azért is esett rosszul, mert előző órákon nagyon gáz voltam, az oktató is mondta, sírva mentem haza. Akkora nagy kudarcélmény volt, hogy gyomorgörccsel indultam a 9-10. órára, és meglepetésemre egész jól ment, vártam a dicséretet én örültem magamnak mint egy bolondgomba, de óra végén az oktató nagyon kiosztott, hogy 10 órát eddig kukába dobtam. És eléggé arcomra fagyott a mosoly.. 10 óra után már tényleg full mindennek kéne mennie?

Én leírom őszintén a hibáimat, légyszi írjátok le nektek mennyire ment nehezen 10. óránál?

- Megy már a visszaváltás ha hirtelen kell megállni vagy kanyarodni, ezt elég nehezen tanultam meg, de nagy sebességnél nagyon bizonytalan vagyok és néha (tényleg néha) bele kell nyúlnia és ő vált helyettem.

- Szerinte nem nézek eleget a jobb oldali visszapillantóba.

- Bizonytalanul indulok el, ha egy közlekedési lámpánál én vagyok az első, sokszor ő tapos bele a gázba helyettem és idegesen felváltogat 4-ig

- Kuplungot nem érzem még tökéletesen, néha túl gyorsan veszem le a lábamat, pedig esküszöm igyekszek odafigyelni

- Nem igazán érzem mennyivel megy a kocsi, sokat nézem a műszerfalat, ami nem valami jó dolog ha inkább a környezetemre kéne figyelnem éppen.

Magamtól ezeket a hibákat látom és próbálok is figyelni, de az agresszív oktatóm miatt nagyon feszült mindig a légkör, és nehéz... Rutinpályán 1 órát voltunk utána rögtön forgalom. Nem igazán gyakoroltam még 1 konkrét dolgot egymás után, csak a vizsgaútvonalakon megyünk végig minden órán. Nagyon reménytelen vagyok??? (Az oktatóm szavaiból úgy vettem ki, ő sosem adna jogosítványt :'( ) pedig én érzem a fejlődést óráról órára, csak így már nincs is kedvem menni...

20/L

2021. okt. 12. 10:58
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
97%
Válts már oktatót!! ne ilyen kretén mellett maradj!
2021. okt. 12. 11:06
 2/22 anonim ***** válasza:
96%
Igaza van az elsőnek. Próbáld ki másik oktatónál, ha nála is rossz a helyzet, csak akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy hagyod. Egy idióta miatt kár. Főleg így felsorolva a hibákat nem annyira reménytelen a helyzet.
2021. okt. 12. 11:20
 3/22 anonim ***** válasza:
94%
Veled nincs semmi baj. Pasiként nekem már ment a váltás még is csak ötödjére tudtam levizsgázni. De ugyanilyen f@sz oktatóm volt mint neked és idegesen csak hibát hibára halmoz az ember. Oktatót váltottam a negyedik bukás után és rögtön le is vizsgáztam. Mindenképpen válts oktatót ha kell iskolát is. Egyre f@szabbak ezek az oktatók csak nem tudom akkor miért ebben a munkakörben dolgoznak. Tisztelet a kivételnek. Szóval ez ne vegye el a kedved, csupán kerüld azokat embereket akit "rombolnak".
2021. okt. 12. 11:21
 4/22 anonim ***** válasza:
38%
Mindegy hányadik óra. Az ő dolga, hogy tanítson. Most azt kéne mondanom, hogy válts oktatót (javaslom a Papp autósiskolát, ha elérhető távolságban van), de ezt csak félve teszem, mert az autóvezetést stressz alatt is tudni kell jól csinálni, akkor is, ha a kocsiban üvöltöznek, akkor is, ha front van esik az eső minden harmadik autósnak elment az esze. Akkor is nyugodtnak és profinak kell lenni, ha valaki az autódat egy stoptábla felől kamionnal dózerolja le, és üvölt, hogy miért nem engedted el (konkrét eset). Ezek alapján döntsél, hogy maradsz, vagy váltasz. Ha jó az oktató, akkor jobbkedvűen gyorsabban tanulod meg, ha maradsz a bunkónál, mást is megtanulsz
2021. okt. 12. 11:22
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Ez azért van, hogy vegyél még több órát, régi bevált "trükk" az oktatóknál.
2021. okt. 12. 11:25
 6/22 anonim ***** válasza:
95%
Utolsó 3mas vagyok! Először is lehetőség szerint nyugodt körülmények között valamilyen szinten tanuljon meg vezetni aztán jöhet többi. Senkise tanulta az anyja hasába.
2021. okt. 12. 11:26
 7/22 anonim ***** válasza:
95%

ilyen lelki állapot mellett nem lehet normálisan vezetni

mi az, hogy sirva jössz el? Pfff

írjál egy részletes emailt az iskolának, panaszold be a viselkedését, lekezelő stílusát és kérjél új, normális oktatót

2021. okt. 12. 12:03
 8/22 anonim válasza:
95%

Semmi hatalmas gond nincs amit ne lehetne megtanulni. Kezdő vagy gyakorlásra van szükséged. Hibák normálisak, ezért gyakorolsz.

A türelmetlen oktató nem lesz segítségedre... Neki fontos hogy türelmes legyen akkor is ha hülyeséget csinálsz. Lehet megijed és félreállít hogy megbeszéljétek, de az nem ugyan az.

Másik oktató nem válna károdra.

2021. okt. 12. 12:06
 9/22 anonim ***** válasza:
94%

Így leírva, ezek egyáltalán nem durva dolgok 10 óra vezetés után. Szerintem ennyi rutintalanság bőven belefér, ha előtte soha nem ültél kormány mögött, és nem gyakoroltál (mármint privátban, családtaggal sem).

A lényeg, hogy semmiképp ne hagyd, hogy elvegye a kedvedet az egésztől! Ha nagyon nem találjátok az összhangot az oktatóval, akkor pedig érdemes új oktató/iskola után nézni.

Egyébként meg a felsoroltak egy része nem is feltétlenül hiba. Én is relatíve sokszor nézek a műszerfalra. Persze csak egy-egy pillanatra, nem folyamatosan azt nézem, de jobban szeretek onnan meggyőződni a kocsi sebességéről például a sebességhatárok betartása érdekében, és nem az érzékeimre hagyatkozni. A jobb oldali visszapillantót meg lényegében sosem használom, csak a benti, középsőt, illetve a bal oldalit. Plusz jobbra történő sávváltásnál nagyobb forgalom esetén természetesen hátrafordulok egy pillanatra, hogy nem jön-e mellettem valami. Amúgy a jobb oldali visszapillantó nem is olyan régen, csak a '70-es, '80-as években terjedt el, előtte azon az oldalon a kocsik többségén nem is volt egyáltalán, vagy extra felszereltségnek számított, annyira nélkülözhető.

2021. okt. 12. 12:10
 10/22 anonim válasza:
96%

Te fizetsz az oktatónak, te veszed igénybe az Ő szolgáltatását, vagy normálisan oktat és beszél veled, vagy pedig nyugodtan kereshetsz más oktatót, mert az a lényeg, hogy te elégedett legyél, végül is te fizetsz.

Egy oktatónak alapból is tudnia kéne, hogy nem mindenki ugyan olyan ütemben tanul meg vezetni, más az érzéke az embereknek, valaki már vezetett is mielőtt "hivatalosan" is elkezdte tanulni.

Másrészről ha átmész a forgalmin se fogsz tudni még vezetni, csak annyira, hogy ne okozz közúti balesetet, nem is tudom, hogy lehet elvárás bárki részéről a tanulók irányába, hogy 30 óra vezetés után valaki tudjon vezetni.

Vezetni akkor tanulsz meg, amikor már önállóan forgalomban vezetsz úgy is, szóval mutass egy fuck yout annak a magát oktatónak nevező parasztnak aztán keress egy normálisat. :D

2021. okt. 12. 12:16
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!