Mivel pótolható a kocsi generátora ideiglenesen?
Franciaországban megadta magát a generátor, de vissza kell érnem időben Angliába. Találtunk egy itteni szerelőt, de csak péntekre jönne meg az alkatrész, bontósat vagy máshonnan származót nem rak bele.
Csütörtökön reggel 8-ra munkában kell lennem, de így nem érek haza, a szállítás pedig most elég körülményes.
Lehetséges lenne kiváltani a generátort akármivel? Mondjuk ah szereznék egy benzines aggregátort elpöfékelhet itt mellettem a kocsiban, pár hosszabbító kábellel pedig az akkumulátorba tudnám vezetni a feszkót.
Ha jól tudom az indítómotor elég sok ampert venne fel, szóval feltölteném az aksit az aggregátorról, vagy bármiféle akkumulátor töltőről, és amíg indítom a kocsit addig lehúznám a töltést róla, majd amikor már jár a motor akkor vissza teszem a töltést az akkumulátorra.
Ez a megoldás működhet? Vagy tudna valaki jobbat mondani?
Egy aggregátor és akkumulátortöltő együttese az szerintem működik. Arra vigyázz, hogy a kipufogógáz ne a fülkébe menjen.
A generátor nagyáramú részét válaszd le elektromosan, mert úgy is lehet zárlatos, hogy fogyasztóként működik.
A benzines aggregátor ötletét elfeledném.
Mivel a mostani áramfejlesztők már mind belső fesszabályzósak, ha mechanikailag és elektromosan kicsit kreatív vagy, akkor szinte bármilyen generátort fel lehet rakni.
Lényeg, hogy a hajtást (az ékszíjtárcsákat) egy vonalba tudd hozni az, és hogy a gerjesztőkört illetve az akkukábelt rá lehessen csatlakoztatni.
Ha nem vagy egy barkács tipus, akkor indulás előtt töltsd föl az akkut, és egy másik -szintén töltöttet- tegyél a csomagtartóba.
Szükség esetén még mindig egyszerűbb egy akkucsere....(szerintem)
Nem tudom milyen autó, de egy óra alatt biztosan le lehet szerelni.
Elképzelhető, hogy egy filléres bigyusz kell csak bele (pl. elkopott a kefe)
Még csak hétfő van, holnap lehet, hogy a legelső autósboltban megkapod a hozzávaló.
Legalább próbáld meg!
Fényes nappal jönnék vele haza, így nem kell tompítottat égetni. Rádió, szellöztetés stb off.
Vegyél egy erősebb akkumulátortöltőt és 1.5-2 óránként állj meg fél, egy órákra tölteni benzinkúton. Szerintem adnak áramot.
#7.
Évek óta kötelező a tompított fényes nappal is, és kis "szerencsével" egy 300 km-es úton akár többször is megcsípheti a rendőr.
/pedig egyetlen büntetés árából lehet venni egy vadiúj feltöltött akkumulátort/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!