Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért drágul ennyire a benzin?

Miért drágul ennyire a benzin?

Figyelt kérdés
Engem az oka érdekel.

2021. okt. 10. 15:49
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

"Akarod mondani, hogy azok az országok, akik a kőolajon ülnek, úgy döntöttek, hogy mesterségesen visszafogják a termelést, így felhajtva az árakat?"

Elég furcsa nézőpont, bár gyerekkoromban én is mindig anyukámat vádoltam zsarnoksággal, ha nem adott annyi csokit a kredenc felső polcáról, mint amennyit szerettem volna. Simán kibaszhatnánk ezekkel a gonosz olajországokkal, ha válaszcsapásként mesterségesen visszafogjuk a keresletet, - takarékoskodunk mint a jó zsidók - és így a ki nem termelt olajra nem lépne fel kereslet. Azonban egyes fogyasztóknak nem igazán van ínyére ez az önmegtartóztatás, hanem inkább durcás kisgyerekként verik az asztalt, hogy "Anyuuuuu adjááál még kőoalajat, különben nem szeretlek!!!"

Illetve persze van még egy út, amit az USA taposott ki: ahelyett, hogy másra mutogatna ismét elkezdte felfuttatni a saját kitermelését, s 10 év alatt újra nettó olajexportőrré vállt, tehát az amerikai olajzabálókra mutogatni kivételesen nem ér, nem Johnny 3 tonnás SUV-ja eszi el a Suzuki Swifted elől a benzint.

2021. okt. 12. 22:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!