Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehet bajom ha nem a Vw...

Lehet bajom ha nem a Vw szabványnak megfelelő olajat öntök a skoda autómba?

Figyelt kérdés
Az autóboltos "Castrol magnatec c3" olajat adott. Nem lattam rajta a szabvanyt, meg is kerdeztem jo lesze az olaj. Azt valaszolta, hogy igen. Lehet belole baj ha nem? Skoda fabiam van. 2009 es 1.6 16v benzines
2021. okt. 9. 05:29
 1/9 A kérdező kommentje:
A dobozon nincs rajta a minosites, de neten utananezve itt-ott rajta van. Ilyenkor mi van?
2021. okt. 9. 05:30
 2/9 A kérdező kommentje:

Most nézem a könyvem, "vw 501-502-504.00 ACEA A2 or A3" de az altalam vasarolt olaj c3 as. Es nincs rajta feltuntetve a Vw szabvany. De olajshop szerint meg jó.

[link]

De a castrol oldalan meg nincs ez feltuntetve

[link]

Ilyenkor mi van?

2021. okt. 9. 06:21
 3/9 anonim ***** válasza:

Lehetne baj. Neked nem de a kocsinak igen.

De most mazlid van, a c3as Dieselbe valo olaj elég magas hths el rendelkezik ahhoz hogy kb minden autóba jó legyen, és long life olaj.

Használd nyugodtan.

2021. okt. 9. 06:42
 4/9 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm
2021. okt. 9. 06:43
 5/9 anonim ***** válasza:

Ha jól emlékszem akkor az A.Z. Meisterteile-n sincs rajta, de évek óta azt töltök az Octaviába, sőt az Unixos eladó elmondta, hogy a cég autoflottája is ezzel a olajjal jár, az meg főleg VW.

Amúgy meg a Castrolt sokan hamisítják, így ha nem valamelyik nagy autósboltlánctól vetted, akkor kitudja mi van a kannában.

2021. okt. 9. 06:49
 6/9 A kérdező kommentje:
Tehat 5ös, te is azt mondod, hogy nyugodtan mehet bele? Hallottam rola, hogy hamisitjak sajnos. Legkozelebb nem castrolt veszek. Viszont mindenbol a minosegit szeretnem az autoba tenni.
2021. okt. 9. 06:57
 7/9 anonim ***** válasza:

Én nem az 5osnvagyok de biztos hogy nem 1.6 16v motoru 2009es Skoda a cég flottája :)

Sőt ez a castrol nem egy az meisterteile olaj amiről semmi paramétert nem ismerunk.

Esetedben írtam, mehet, ugyanez pl a nálunk céges pd Diesel 2008as VW-ben lazán motorproblemat okozhatna, sőt egy C2 igényű adblues motorban a részecske szűrőt kinyirna rövid úton.

Neked ez nem áll fenn ezért mehet

2021. okt. 9. 07:05
 8/9 anonim ***** válasza:
Én vagyok az 5-ös. Ugye a kérdés a VW szaványokról szólt. Vagyis ezekről a VW505.01 stb szaványokról, ez nincs feltüntetve az A.Z-n, de persze ez mellett a motortípusnak megfelelő olajat teszem bele én is.
2021. okt. 9. 07:16
 9/9 A kérdező kommentje:
Akkor köszönöm szépen a válaszokat.:) belerakom
2021. okt. 9. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!