Eltűnt a szervó?
Tegnap este mentem az autómmal, és ahogy megálltam egy lámpánál elment a szervóm, minden előjel nélkül. Hidraulikus a szervó az autóban, néztem de az olaj szint rendben van, az ékszíj se szakadt el hogy ezért nem hajtana. Tanácstalan vagyok, szó szerint előjel nélkül egyik pillanatról a másikra szállt el.
Valaki tapasztalt már hasonlót?
A szervó nyomáskapcsolóra gondoltam még, de lehet nincs is benne mert egyik alkatrész árusító cégnél se találok. Ez létezhet egyáltalán?
Ford Fiesta 1.3 2005-öd
Pár éve tagja vagyok a Fiestás facebook csoportnak, de ilyen meghibásodás még nem bukkant fel.
Talán próbálj meg ott segítséget kérni.
Fordoknál pedig előfordul szervó probléma, nem egyet cseréltem Fiestákon, Focusokon, de még Transitokon is. A szivattyú szokta feladni általában. Van egy másik tipikus problémája is, bár az leginkább csak a Focusnál és Mondeonál, de az olajfolyással jár, szóval ebben az esetben tárgytalan.
A szivattyú működését úgy tudod leellenőrizni, hogy beindítod az autót, valakit megkérsz, hogy tekergesse a kormányt oda-vissza, közben te letekered a szervóolaj tartály kupakját és belenézel. Az olajnak folyamatosan örvénylenie kell, egyik csőből ki, másikon vissza. Ha az olaj egy helyben áll, meg sem mozdul, akkor jó eséllyel halott a szivattyú. Lehet megúszod egy eldugult csőrendszerrel, de az ritka.
Hát remélem nem. Valami jeladó ami szabályozná a szervót nem lehet?
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!