Dízel autóba a gázolaj mellé egy kis hidraulika olaj?
Üdv!
Adott egy vw golf 3 1.9tdi ahu adagolós… Ha a gázolaj mellé teszek bele egy kis hidraulika olajat, az tényleg segít? Még anno az egyik barátom főnöke mondta, hogy ők tettek bele, és a fogyasztás is valamivel kevesebb lett, illetve a motornak is jót tesz. Ez igaz? Vagy árt neki?
Hogyne, az 1500 forint/liter árú hidraulika olaj pont arra való, hogy elégesd a motorban, én egy kis tokaji aszút meg szarvasgombás mártást is szoktam mellé keverni, - sőt, a jövedéki adót is megfizetem rá csekken a NAV-nak, hogy ne nézzenek csórónak.
Egyébként a kéntartalom eldugítaná a részecskeszűrőt, ha modernebb autóba öntenéd. Ehhez elég pár kilométer is és kész a több százezer forintos kár. A te Golfodra ez persze nem vonatkozik, hisz adagolós és nem is ér annyit, mint egy részecskeszűrő. A diesel üzemanyagban szabályozva van a kén mennyisége - éppen azért nem hívják már évtizedek óta gázolajnak, mert kb. 100x kevesebb kén van a dieselben. Ellenben a hidraulikaolajban pont hogy kívánatos a jelenléte a kenő hatás miatt, szóval abban még a gázolajnál is több van, szóval akár 1000x több ként tolhatsz az égéstérbe, mint amire tervezték. Még ha nem is teszi tönkre közvetlenül, lerakódásokat és korróziót okozhat és egyébként súlyosan mérgezők a gázai. Azt hiszem műszakin csak azért nem mérik a kén-dioxidot, mert törvényszerűségként van elfogadva, hogy a csökkentett kéntartalmú üzemanyagok elégetésével nem keletkezhet annyi a motorban, hogy mérni keljen, de egyébként a gázanalizátorok kimutatják...és hát egyébként is olyan büdös, hogy megfordulnának utána mindenhol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!