Mire számíthat a tesóm, ha autóval balesetet okozott és kórházba került a vétlen sofőr?
Milyen büntetésre számíthatok?
Egy baleset okozásának természetesen számos jogi és anyagi következménye lehet, amelynek mértéke függ a baleset súlyosságától. Ha kisebb koccanás, vagy személyi sérüléssel nem járó baleset történt, amelyhez nem kellett rendőrt hívnunk, a kárrendezés a saját kötelező biztosításunk terhére történik. A 8 napon belül gyógyuló személyi sérüléssel járó baleset okozása szabálysértésnek minősül, amelynek következtében főként pénzbírságra és a vezetéstől való ideiglenes eltiltásra számíthatunk. Az ennél súlyosabb sérülés okozása sajnos már büntetőjogi kategória, így súlyos esetben a pénzbírság és a vezetéstől való eltiltás mellett akár felfüggesztett vagy letöltendő szabadságvesztésre is ítélhetnek minket.
Hat végülis jogos mert nem értem hogy lehetett ennyi esze hogy 90el átmegy mint aki se lát se hall
Csak azért érdekel mi lesz vele
1 év jogsielvétel.
Kötelező után képzés.
Ha lett valami maradandó sérülése a vétlennek, polgári per, amit a nagytudású tesód fizet majd!
Meg még aztán jöhet a polgári per.
Mert ha a vétlen kórházban van, akkor követelheti a kiesett jövedelmét is.
Fentiek (eltiltás+pénzbírság), plusz természetesen ugye, ahogy az előttem szóló írta, polgári per során érvényesíttetheti a kiesett jövedelmet, a bérautó költségeit, és ha a járműve totálkár, akkor még követelheti azt az összegekülönbözetet is, melyet a biztosító nem óhajt kifizetni a jármű "ép" értéke és roncsértéke közt.
Magyarul fizet mondjuk 730.000-et, de a tulaj ugyanilyen paraméterekkel, ugyanilyen típusú autót csak 1.660-ért kap, akkor az a 930000 is a tesód sara.
Ítélet után, ha fizetési meghagyás is készül, az összeg egyben végrehajtható.
#9: és amit a kötelező nem "óhajt" kifizetni, azt lehet peres úton behajtani. Az utolsó gombig.
#8 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!