Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek jogos a 12 büntető...

Szerintetek jogos a 12 büntetőpont?

Figyelt kérdés

Az egyik haverom mesélte, hogy még májusban nekiment egy kapunak. Fordult volna meg egy szűk utcában, mert a végén balfaszkodott valaki, 5 perc alatt nem tudott beállni egy helyre. Megforduláskor viszont nekitolatott kicsit egy kapunak.(Kicsit ironikus, hogy akire ő mondta hogy balfasz, az nem okozott balesetet, még ha 10 percébe is tellett neki egy beállás... De ez most mindegy.) Nincs vonóhorog az autóján, így a lökhárító sérült. Elég volt cserélni neki. A kapunál a 2 oszlop sérült is sérült kicsit, a bal oldalinál letört a fül amibe ment bele a zár nyelve, a jobb oldalinál meg a felfogatás hajlott meg. A ház tulaja kapásból kihívta a rendőröket. Ott helyszínen még mielőtt kiértek, megegyeztek, hogy a haverom megcsinálja a kaput (ilyennel foglalkozik, hegesztő). Ennek ellenére kapott 12 büntetőpontot. 6-ot baleset okozás miatt, a másik 6-ot nem tudom mire adták.

Szerintetek jogos ilyenért 12 pontot adni? 6 pont jár egy zebrán előzésért, ami azért kicsit veszélyesebbnek tűnik, mint ez volt.

2021. okt. 1. 14:56
A kérdező szavazást indított:
Jogos, nekitolatni egy kapunak nagyon súlyos, kettő ilyesmi jellegű manőver okán el kell mindenkitől venni a jogsit.
Nem jogos, túlzásnak tartom.
19 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
93%

Ha más nem volt a rovásán, akkor soknak tartom.

Egy cserbenhagyás vagy közúti veszélyeztetés is csak 11 pont.

2021. okt. 1. 15:08
 2/10 anonim ***** válasza:
0%

Jogos, elvileg akár több ember is megsérülhetett volna, akár komolyan is, ha kicsit "jobbban" sikerül a manöver és kidöl a kapu.

Másrészt idegen kapubejáróba tilos betolatni, ez még súlyosbítja a dolgot.

MEg ha valaki ennyire nem tud vezetni, az ne vezessen. (Meg ne másokat szidjon, mikor ö még hülyébb!)

2021. okt. 1. 15:09
 3/10 anonim ***** válasza:
94%

és mi az, amit a haver nem mesélt el? Csak, mert a tulaj nem hív rendőrt, ha a haverod rögtön kiszáll, csönget, elmondja mi történt és, hogy megjavítja. Illetve, ha kicsit ment volna neki, nem két oszlop sérül

egyébként nem tudom miért jár büntetőpont ezért. A kár elhárítása elég lenne.

2021. okt. 1. 15:12
 4/10 anonim ***** válasza:
83%

Kamuzik a haverod.

A baleset okozása 9 és nem 6 pont. Esetleg még a közlekedés rendjének megzavarását lehetne ráhúzni, de az meg csak 5 pont, ha nem okozott sérülést. Tehát a 6+6 pontot nem igazán adja ki sehogy.

[link]

2021. okt. 1. 15:18
 5/10 anonim ***** válasza:
85%
"Közúti baleset okozása" 9 pont, de az én kapum mitől közút? Tudtommal az már a magánterületem része. Ezért nem értem a büntetőpontot (a kár megtérsítése természetes).
2021. okt. 1. 15:23
 6/10 anonim ***** válasza:
78%
Tehát lefordítva így történt: haverod rácsézott a csipszelt 300++ szmókendsárm tdi gófnéggyel, de a 12 éves, szemétlerakóból kukázott linglong gumi + vizes aszfalt kombója miatt nem adta ki, kipörgött és jól odabaszta a kocsi hátulját a kapunak. A tulaj kijött, kérdőre vonta, de még a haverodnak állt feljebb, fenyegetőzött, mire a tulaj kihívta a rendőröket. A rendőrök megbüntették, és ha már akkora arca volt, meg is szondáztatták, ami mit ad Isten, pozitív lett, így jól meg is duplázták a büntit.
2021. okt. 1. 16:17
 7/10 anonim ***** válasza:
65%

Valami itt nem kerek. Valahol a hatos környékén lehet a megoldás.

#2 persze, meg a házat is rádönthette volna egy gyerekkórházra, igaz?

2021. okt. 1. 16:21
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
Nem, de egy gyerek simán ott lehetett volna a kapunál.
2021. okt. 1. 16:24
 9/10 anonim ***** válasza:
41%
#8 de akkor már kettő is simán, nem? Vagy egy egész óvodáscsoport, akik között ott van a megváltó, viszont ő is meghalt volna a szerencsétlenségben ezzel örök sötétségre és kárhozatra taszítva a Földet. Ha EZ nem ér meg 12 büntetőpontot, akkor mi? Igaz?
2021. okt. 1. 16:33
 10/10 A kérdező kommentje:

#2: Azt én nem írtam le, hogy zakkant volt a tulaj. Nem mer kilépni a házból vagy 10 éve, ajtón keresztül beszélt a haverommal meg a rendőrökkel is. A haveromat fel is akarta jelenteni, mert oda mert menni (a már félig kidőlt kapun keresztül) a bejárati ajtóhoz, ami magánlaksértésnek minősült szerinte. Azt is mondta, hogy azon gondolkodott, hogy a rendőröket hívja-e vagy a házát őrző biztonsági céget. Aztán végül a rendőrök mellett döntött.

#4: Nem kamuzott. 12-t kapott. A 6+6-ra én emlékszem. Ő nem biztos, hogy ezt mondta. De az biztos, hogy 2 dologból jött neki össze. Megnéztem ezt a táblázatot, ez alapján tényleg nem jön ki a 12.

#6: Egy 5 éves VW Sharan-ja volt. 22 éve van jogsija, eddig még nem okozott balesetet. Csak ekkor, mert ráhagyatkozott a tolatóradarra, ami nem jelzett tolatás közben.

2021. okt. 1. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!