Szerintetek jogos a 12 büntetőpont?
Az egyik haverom mesélte, hogy még májusban nekiment egy kapunak. Fordult volna meg egy szűk utcában, mert a végén balfaszkodott valaki, 5 perc alatt nem tudott beállni egy helyre. Megforduláskor viszont nekitolatott kicsit egy kapunak.(Kicsit ironikus, hogy akire ő mondta hogy balfasz, az nem okozott balesetet, még ha 10 percébe is tellett neki egy beállás... De ez most mindegy.) Nincs vonóhorog az autóján, így a lökhárító sérült. Elég volt cserélni neki. A kapunál a 2 oszlop sérült is sérült kicsit, a bal oldalinál letört a fül amibe ment bele a zár nyelve, a jobb oldalinál meg a felfogatás hajlott meg. A ház tulaja kapásból kihívta a rendőröket. Ott helyszínen még mielőtt kiértek, megegyeztek, hogy a haverom megcsinálja a kaput (ilyennel foglalkozik, hegesztő). Ennek ellenére kapott 12 büntetőpontot. 6-ot baleset okozás miatt, a másik 6-ot nem tudom mire adták.
Szerintetek jogos ilyenért 12 pontot adni? 6 pont jár egy zebrán előzésért, ami azért kicsit veszélyesebbnek tűnik, mint ez volt.
Ha más nem volt a rovásán, akkor soknak tartom.
Egy cserbenhagyás vagy közúti veszélyeztetés is csak 11 pont.
Jogos, elvileg akár több ember is megsérülhetett volna, akár komolyan is, ha kicsit "jobbban" sikerül a manöver és kidöl a kapu.
Másrészt idegen kapubejáróba tilos betolatni, ez még súlyosbítja a dolgot.
MEg ha valaki ennyire nem tud vezetni, az ne vezessen. (Meg ne másokat szidjon, mikor ö még hülyébb!)
és mi az, amit a haver nem mesélt el? Csak, mert a tulaj nem hív rendőrt, ha a haverod rögtön kiszáll, csönget, elmondja mi történt és, hogy megjavítja. Illetve, ha kicsit ment volna neki, nem két oszlop sérül
egyébként nem tudom miért jár büntetőpont ezért. A kár elhárítása elég lenne.
Kamuzik a haverod.
A baleset okozása 9 és nem 6 pont. Esetleg még a közlekedés rendjének megzavarását lehetne ráhúzni, de az meg csak 5 pont, ha nem okozott sérülést. Tehát a 6+6 pontot nem igazán adja ki sehogy.
Valami itt nem kerek. Valahol a hatos környékén lehet a megoldás.
#2 persze, meg a házat is rádönthette volna egy gyerekkórházra, igaz?
#2: Azt én nem írtam le, hogy zakkant volt a tulaj. Nem mer kilépni a házból vagy 10 éve, ajtón keresztül beszélt a haverommal meg a rendőrökkel is. A haveromat fel is akarta jelenteni, mert oda mert menni (a már félig kidőlt kapun keresztül) a bejárati ajtóhoz, ami magánlaksértésnek minősült szerinte. Azt is mondta, hogy azon gondolkodott, hogy a rendőröket hívja-e vagy a házát őrző biztonsági céget. Aztán végül a rendőrök mellett döntött.
#4: Nem kamuzott. 12-t kapott. A 6+6-ra én emlékszem. Ő nem biztos, hogy ezt mondta. De az biztos, hogy 2 dologból jött neki össze. Megnéztem ezt a táblázatot, ez alapján tényleg nem jön ki a 12.
#6: Egy 5 éves VW Sharan-ja volt. 22 éve van jogsija, eddig még nem okozott balesetet. Csak ekkor, mert ráhagyatkozott a tolatóradarra, ami nem jelzett tolatás közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!