Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Új autókhoz is érdemes télen...

Gawaindragon kérdése:

Új autókhoz is érdemes télen lemezfelnit használni?

Figyelt kérdés

Észrevettem hogy az új autókra nem szoktak lemezfelnit tenni télen. Miért?

Rosszul tudom hogy az alufelnit nem jó télen használni?

2021. szept. 28. 21:56
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

5-ös vagyok. Én 3-4 hétnél is sűrűbben mosok kocsit. Főleg télen mikor sóznak. De a felnik belsejét nem szoktam lemosni. Új korukban rakta rájuk felnivédő bevonatot. Már nem emlékszem pontosan mi a fantázianeve. De nem volt drága, pár ezer forint. Gondoltam egy próbát megér, amíg vadi újak voltak a felnik, felvittem, kívül-belül.

Most egy fél éves szezon használat után az alufelnik belseje fekete a fékportól, de egy sima vizes szivaccsal letörlöm és makulátlan! Nem tapad rá a kosz, nem kell sikálni, nem ég bele a fékpor. Marha jó cucc! Ha valakit érdekel, kimegyek a garázsba, megnézem mi a neve pontosan. Direkt nem dobtam ki a flakonját.

2021. szept. 29. 18:06
 12/13 anonim ***** válasza:

Kinek mi . Nekem alu van télinek is persze a só meg marja emiatt sem egy méreg drága szett van télen alatta na meg , ha nagyon meg marja akkor simán le fényeztetem a 4 kereket .

Szimplán azért járok alufelnin télen mert 20"-os 10j széles lemez kerék nincs és ennél kisebb nem megy fel az autóra max a 19"-es az meg hülyén néz ki . Nyári szettem a gyári 22"-es 12j széles arra azért nem rakatok téli gumit mert azt a kereket nem kellene haza verni főleg mivel nem fényezett , hanem szálcsiszolt

2022. jan. 21. 19:37
 13/13 anonim ***** válasza:

#12, ez valami csuklós busz, vagy teherautó? :D Azon vannak 22"-os kerekek.

Nekem személyautóra tökéletes nyáron a 18"-os, télre a 17"-os gyári alufelni. Utóbbi elég népszerű gyakori gumimérettel van szerelve így nem olyan vészes a gumicsere sem. Nem vettem észre, hogy meg lenne marva a felni, pedig már a negyedik téli szezonját futja a kocsi. És szerintem nem is "néz ki hülyén".

2022. jan. 21. 20:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!