Új autókhoz is érdemes télen lemezfelnit használni?
Észrevettem hogy az új autókra nem szoktak lemezfelnit tenni télen. Miért?
Rosszul tudom hogy az alufelnit nem jó télen használni?
5-ös vagyok. Én 3-4 hétnél is sűrűbben mosok kocsit. Főleg télen mikor sóznak. De a felnik belsejét nem szoktam lemosni. Új korukban rakta rájuk felnivédő bevonatot. Már nem emlékszem pontosan mi a fantázianeve. De nem volt drága, pár ezer forint. Gondoltam egy próbát megér, amíg vadi újak voltak a felnik, felvittem, kívül-belül.
Most egy fél éves szezon használat után az alufelnik belseje fekete a fékportól, de egy sima vizes szivaccsal letörlöm és makulátlan! Nem tapad rá a kosz, nem kell sikálni, nem ég bele a fékpor. Marha jó cucc! Ha valakit érdekel, kimegyek a garázsba, megnézem mi a neve pontosan. Direkt nem dobtam ki a flakonját.
Kinek mi . Nekem alu van télinek is persze a só meg marja emiatt sem egy méreg drága szett van télen alatta na meg , ha nagyon meg marja akkor simán le fényeztetem a 4 kereket .
Szimplán azért járok alufelnin télen mert 20"-os 10j széles lemez kerék nincs és ennél kisebb nem megy fel az autóra max a 19"-es az meg hülyén néz ki . Nyári szettem a gyári 22"-es 12j széles arra azért nem rakatok téli gumit mert azt a kereket nem kellene haza verni főleg mivel nem fényezett , hanem szálcsiszolt
#12, ez valami csuklós busz, vagy teherautó? :D Azon vannak 22"-os kerekek.
Nekem személyautóra tökéletes nyáron a 18"-os, télre a 17"-os gyári alufelni. Utóbbi elég népszerű gyakori gumimérettel van szerelve így nem olyan vészes a gumicsere sem. Nem vettem észre, hogy meg lenne marva a felni, pedig már a negyedik téli szezonját futja a kocsi. És szerintem nem is "néz ki hülyén".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!