Véglegesen kivont autót lehet tartani?
Multkor olvastam egy cikket amiben azt írták, (ha jól értettem) hogy a forgalomból véglegesen kivont autókat le kell adni, vagy elszállítják a bontóba. Na de mivan akkor ha épp valaki akar egy ilyen autót tartani mondjuk játszósnak, vagy megtanulni vezetni rajta (magán területen) mert mondjuk nem kár ha összetöri.
Én értettem rosszul a cikket, vagy valahogy ki lehet játszani a rendszert, mert biztos hogy vannak akiknél van ilyen autó.
A donor/játszós autók jellemzően a hivatalból ideiglenesen kivont autók. Ezek vagy nem lettek a legutóbbi tulajnál átíratva, vagy nem fizették rá egy idő után az adót vagy a biztosítást, és emiatt kivonták, a tulajnak pedig küldtek levelet, hogy adja le a rendszámokat a kormányablakban. Ezt te is megcsinálhatod. Szoktak árulni marketplacen papírok nélküli autókat is, direkt ilyen célból. Nyilván egy adásvételi legyen róla eltéve, mert ezzel igazolod, hogy a tied/nem loptad.
Véglegesen valóban csak úgy lehet autót kivonni, ha beadod bontóba.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!