Hogyan lehet elérni, hogy az autó kipuffogórendszere minél hamarabb felforrósodjon?
A benzinesek ez miatt eszik a kipufogót. Benne marad a víz és rohad, rozsdásodik az egész rendszer.
Nekem a dizelnek egy hátsódob cseréje volt, mig ugyan ez a haver benzinesének már két sor kipufogót kellett cserélni végig.
hidegen pörgetnéd inkább a motort, minthogy 10 évente vennél egy 3 ezer forintos bilicset?
A kipuffogórendszer nem belülről károsodik, hanem a téli sús víz teszi tönkre
5-ös: amikor hosszabb útra megyek vele, akkor a végére kiszárad. A dízelek pedig legalább annyira utálják a rövid utakat, de más miatt. A részecskeszűrőseknél pedig időnként kifejezetten ajánlatos a meleg motort magasabb fordulaton járatni(visszakapcsolni), mert állítólag akkor indul be a DPF automatikus öntisztítása. De sosem volt még dízelesem, ezeket csak hallottam.
6-os: igazad van, hidegen nem ajánlatos túlpörgetni, úgy tudom 2-3 ezres fordulat között kell tartani. A kipuffogórendszer sajnos belülről IS károsodik, de az általad említett téli sózás sem tesz jót neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!