Benzines autóval hogy a legkönnyebb elindulni?
Ahogy 4-es mondja. Nem a gáz a lényeg, hanem a kuplung.
A legfinomabban úgy lehet adagolni, ha közben lent van a sarkad a padlón. Ezt sokan nem így csinálják, pedig így sokkal könnyebb.
A következőképpen kell csinálni:
1. Tövig nyomod a kuplungot. Közben a sarkad a levegőben van.
2. Leteszed a sarkad a padlóra.
3. Elkezded felengedni a kuplungot, úgy hogy a sarkad a padlón egyhelyben maradjon és a talpad csússzon a pedálon.
4. A fogáspont körüli finom kuplungadagolással megindítod az autót.
5. Felemeled a sarkad és teljesen felengeded a kuplungot.
Gyakorold először álló motorral vagy üresben. Utána behúzott kézifékkel az 5. lépés nélkül. (A 4. lépésben érzed majd, hogy az autó mikor akar menni.)
5ös
Úgy ahogy mondod, mondjuk annyit tennék hozzá, hogy nekem a bal lában teljesen a levegőben van, mikor csúsztatom, de ez csak megszokás kérdése, nem ez a lényeg.
Mindenesetre én egy 2000 fordulat alatt rém gyenge 1.2es 16 szelepes benzinmotoros autóval tanultam meg vezetni, aminek ráadásul gyárilag magasan fog a kuplungja (Renault), és a gyárilag gyenge váltótartó bakok miatt hajlandó bakkecskézni, bólogatnak az utasok minden váltásnál, ha nem vigyázok. Ezekután semmilyen autóval nem fulladok le. Mindenesetre amennyire gyenge az autó, néha araszolásnál azzal szórakoztatom magam, hogy gáz nélkül is eltudok vele indulni. Egy titka van, 3 másodpercig csúsztatni a kuplungot fogásponton. Havernak mikor odaadtam, 10szer fulladt le vele, nincs megszokva az ilyen autóval :)
Pl. úgy, hogy beülsz jobb hátsó ülésre és azt mondod a sofőrnek:
induljunk! :D
Na hülyeséget félretéve:
nincs 100%-os mindekire érvényes recept.
Türelmesen róbálkozz, gyakorolj, előbb-utóbb ráérzel.
Ugyanúgy, mint a dízellel, kuplung+gáz, gyakorolni kell.
El kell felejteni a gáz nélküli hosszas kuplung csúsztatást, mert a forgalom ritmusa annál gyorsabb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!