E10-es benzin E5-tel keverve működhet? Régi autóm van amibe elvileg nem nagyon kéne E10-et rakni, viszont undorító összegek mennek el azzal h kocsival kell munkába járnom, erre kéne vmi faragás...
Egészen biztos, rozsda, a karburátorban sárga kirakódás, gumicsövek belső fele felpuhult és lecsúszott, utána ami új csövet raktam be az is, papíros benzinszűrő szétmállott (belseje), meg dugulások,illetve az átlátszó benzincső úgy kikeményedik tőle 3 nap alatt hogy törik,oxidáció alu alkatrészeken pl a karbi úszóházában(ez megoldódott aliexpressen lehetett kapni kínai után gyártott karbit azt nem eszi), meg még volt egy kazal dolog.
Ezek már az e5-el is előjöttek csak ritkábban.Etanol előtt soha nem voltak ilyen bajok, vagy csak nagyon nagyon elvétve.
Meg mióta megnövelték az etanolt az üzemanyagban többet is kérnek be az autók belőle, az opelnél 7-ről 8-liter lett, a ladánál meg 8-ból lett 9,5, a mazdát nem néztem még, meg gőzöl mint az állat télen mindegyik autóm úgy mint ha hengerfejesek lennének, úgy hogy a vizet/olajat nem eszi egyik sem.
Most gondolkodok hogy valami öreg szívódízelt kellene még venni ami meg képes enni a sütőolajat gond nélkül (már olcsóbb szerintem a tesco-s sütőolaj mint a gázolaj)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!