Holnap megyek eü vizsgára AM jogosítványhoz. Van bárkinek friss tapasztalata a vizsgabiztosokkal és egyebekkel, mert kicsit félek tőle? Esetleg Salgótarján körül nem tudtok tapasztalatot mondani?
Erre nem lehet 1 fix dolgot mondani.
Én sztorim: bejöttek a vizsgabiztosok, hangosan megkérdezte az iskola igazgatókát, hogy hány embernek legyen meg, az azt mondta, hogy mindenkinek. Bementem, már töltötték a papírt miközben újraélesztettem + stabilba raktam a társamat, utána mondtam 1-2 dolgot és kijöttem. Mindenkinek meglett.
Haverom sztorija: 30 emberből 2 ment át (eü iskolába jártak), a többi 28 emberben megkeresték azt a részt amit nem tud és megbuktatták. Haveromnak pl. az volt, hogy balesetben a faszi nem volt bekötve, kirepüt mit csinálsz? Mondta nem lehet mozgatni, ha nincs életveszélyben nem nyúlsz hozzá amíg kiér a mentő (alap vizsgálatokat megcsinálod mozgatás nélkül). Mondták hogy oké ez sajnos bukás, mert nem elég nem mozgatni, az adott eszközök birtokában a lehető legjobban rögzíteni kell a talált helyzetben.
Bejött a vb az ajtón, ment fel a lépcsőn és odakiáltott az igazgatónak félúton. Nem hallgatóztam, ezt az is hallotta aki nem akarta. Az, hogy ki milyen jogsit csinál az mindegy, mert az elsősegély az ugyan az lesz, de vegyesen van motoros, segédmotoros vagy autós jogsit csináló. Max életkorbeli eltérések lesznek, én 15 voltam ekkor és én is az AM-et csináltam. Volt aki B-t csinált, de volt vagy 40.
Egyébként roppant könnyű az egész, nem kell ezen izgulni. Én mindent tudtam, tehát nem csak a vb jófejsége miatt mentem át. Érdekes volt megfigyelni az embereket, hogy hogyan készültek/reagáltak a stresszhelyzetre, én ott voltam legfiatalabbként halál nyugodtan, míg a társam aki kb. 20 volt alig bírt megszólalni, kint a váróban is hányingere volt meg szédült. Ennyire teljesen felesleges izgulni (tudom, ezt valaki nem tudja korlátozni), de így csak saját magadat szívatod meg, mert nem fogsz tudni úgy teljesíteni.
Igazán nincs mit!
Azért hozzáteszem, egyik sztoriban sem volt elfogadható a vb! Én fontosnak tartom az elsősegélyt, emberéletek múlhatnak ezen. Nem lehet ellazázni azzal, hogy mindenkinek odaadják (ezért se értettem egyet azzal, hogy a Covid alatt elsősegély nélkül is adtak jogsit) a papírt róla. A másik se volt korrekt, mivel az tényleg csak a kib@szásról szólt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!