Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehet ebből bármi bajom?

Lehet ebből bármi bajom?

Figyelt kérdés

Autót vezetni jól tudok, de robogót nem.. ami ma ki is derült. Természetesen van már jogsim évek óta de robogózni nem szoktam. Ma mégis ráültem egyre ami túl nagy testű volt és tudtam vele megfelelően kanyarodni. Éreztem hogy nem lesz jó de csak kanyarban jöttem rá hogy abszolút katasztrófa.:( egy kanyarban állt egy autós én kanyarodtam és valahogy elvesztettem az uralmat és majdnem neki mentem. Mert kormányozva akartam kanyarodni és nem tudtam úgy kanyarodni hogy a testemmel bedőlök. Igazából katasztrófa volt az egész. De nem mentem neki végül. Csak majdnem és nagyon ciki volt. Mondta nekem hogyha nem tudok menni vele minek ülök rá. Hát soha többet nem ülök kétkerekűre. Ez volt évek óta az első és a legutolsó alkalom is!!!! Amúgy se szeretem őket csak most tettem egy próbàt.

Ha volt kamerája, akkor felelősségre vonható vagyok ezért?

2021. szept. 19. 15:18
 1/6 A kérdező kommentje:
Nem volt szàndékos és én is nagyon féltem közben de hát így alakult :(((((
2021. szept. 19. 15:34
 2/6 anonim ***** válasza:
68%

Nem volt baleset, milyen felelősséged lenne?

"Mert kormányozva akartam kanyarodni és nem tudtam úgy kanyarodni hogy a testemmel bedőlök." Hát igen, van itt baj. Motort, 15-20-as tempó felett, nem testsúly áthelyezéssel/bedőléssel irányítunk, hanem kormánnyal. Ugyanúgy, mint a biciklit. Ellenkormányzásnak hívják. Ha balra akarsz kanyarodni, a kormány bal végét kell picit előre tolni, ugyanígy fordítva. Bedőlés picit segíthet, de közúton semmi szükség rá.

Nagyon veszélyes dolgot csináltál, amikor alapvető ismeretek nélkül útnak indultál. Szerencsés, hogy nem sérültél meg.

2021. szept. 19. 17:00
 3/6 krwkco ***** válasza:
92%

"Ha volt kamerája, akkor felelősségre vonható vagyok ezért?"

Ha nem sértetted meg a KRESZ-t, nem volt elsőbbségadási probléma, nem léptél át záróvonalat, stb, akkor nem. De még ha előfordult ilyesmi, ilyen ügyekben a rendőrség nem indít eljárást video felvétel alapján. Arról nem is beszélve, hogy a segédmotoron nincs rendszám.

2021. szept. 19. 17:15
 4/6 A kérdező kommentje:

blinkee - motor volt. sajnos tudják hogy ki mikor használta.. majdnem neki mentem szépen "lassan" mert nem tudtam kezelni a motort.. remélem ez még nem közúti veszélyeztetés.. :(

sohatöbbet semmilyen kétkerekűt. nem az én világom.

2021. szept. 19. 17:37
 5/6 anonim ***** válasza:

De azért biciklizni se tudsz??

Ha már az menne akkor szinte ugyanaz, csak gyorsabban is tud menni.

2021. szept. 19. 20:40
 6/6 A kérdező kommentje:
Ott is mindig kormánnyal kanyarodtam… nem való nekem semmilyen 2 kerekű a kocsijaim jók
2021. szept. 19. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!