Kettes Focusok tetszenek. Tapasztalati vélemények róla?
Benzin 1.4 jó motor, de kevés bele. 1.6 legjobb választás. 1.8 és 2.0 motorok a Mazdától vannak, hajlamosak csipegetni az olajat, de alapvetően azok sem rossz motorok.
Futóműve a legjobb a kategóriában, sok-sok generáción keresztük/óta használják minimális változtatással, mert ami nem rossz, azon nem kell változtatni. Sok márka egy az egyben megvette a Fordtól a tervezést, a többiek pedig lemásolták - ez sokat elmond. Azonban a hátulütője, hogy míg egy fix hidasnál maximum 2 szilentet kell cserélni 20 ezerért, addig a Ford futóművében van 6 lengőkar, amikben nem cserélhető a szilent. Ezek nagyon sokat elbírnak amúgy, megfelelő használat mellett akár 200 ezer kilométert is elfutnak, de ha egyszer elszállnak, akkor érdemes az összeset egyszerre cserélni és az hat számjegyű tétel.
Korrózióra közepesen hajlamos, ha télen-nyáron a szabad ég alatt van, azt nagyon rosszul viseli, de kellő ápolással és odafigyeléssel kordában lehet tartani és mint minden autónál, a garázs autóéletet ment.
2es
Minek szólsz bele, ha hülyeségeket beszélsz? 1.6 és 1.8 dízelek hulladékok a 2es Focusban? Az 1.6 dízelek 500 ezer km-ket futnak hibátlanul, 4-5 literes fogyasztással, az neked szarnak számít? Az 1.8 TDCI ritka a 2es Focusban, de szintén nagyon jó motor, kellemes nyomatékkal. Nekünk volt 2es Focusunk (1.6 TDCI), a belső anyaghasználatát utáltam, az silány volt. De a futóműve csillagos 5ös, nem üres duma, amikor mindig dicsérik a Fordok futóművét. Sokkal jobban szerettem vezetni a 2es Focust, mint a 10 évvel fiatalabb Golfot. Ja és ami még megmaradt, hogy ahhoz képest, hogy undorító műanyag a belseje, rendkivül csendes volt 140nél is, nagyon kellemesen hosszú áttételezésű az 5ik sebesség az 1.6 dízelnek. Szaladgálós, munkábajárós, használós autónak most is több, mint kiváló, főleg a rendkivüli takarékossága miatt. Ja, és hiába kellett neki 20 km, hogy a 90 fokot elérje, 2 perc alapjárat után forró levegőt fújt a -15 fokban. Ezt is imádtam a Fordnál. A rozsdára figyelj nagyon.
2esre ne hallgass!
nekem eddig csak focusaim voltak, most is van egy 1.6os benzines, 2008as, nem faceliftes. az ég világon semmi baja, gond nélkül átment a műszakin. egyszerű motor. a 101 LE gyengének tűnik, én inkább városban használom, oda tökéletes. kivittem autópályázni is, de oda inkább nem javaslom. ami hátránya egyedül az a fogyasztása. télen megeszi a 8,5 litert is... viszont nem rohad, és tényleg nem szervízigényes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!