Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 1999 1.6 Corolla néha olyan...

1999 1.6 Corolla néha olyan kékesfehér füstfelhőket tol, hogy az borzasztó. Mi lehet a baja?

Figyelt kérdés
Eszi az olajat, vagyis inkább zabálja: picit több, mint 1L/1000km. Ma a városban 24km-s út alatt kétszer is előfordult a füstfelhő belvárosban, szóval nem biztos hogy örültek a körülöttem levők xd Mi lehet a baja, mi a megoldás és mennyibe kerülhet a javítás? Az olajfogyasztás javítása gazdasági totálkár az autó értékéhez képest, az autó pedig kell nekem, mert anélkül nem tudom megoldani normálisan a transzportációm, pénzem pedig nincs jobbra :(
2021. szept. 15. 13:09
 1/8 anonim ***** válasza:
90%

"Mi lehet a baja?"

"Az olajfogyasztás javítása gazdasági totálkár az autó értékéhez képest"

Most melyik?

Mert ha tudod hogy mennyibe kerül javítani, akkor nyilvánvalóan már te magad is tudod a hibát (vagy lehetséges hibát).

Vagy xarrá vannak már kopva a hengerek, vagy a hengerfejtömítés megy szét, vagy vmi ilyesmi. Vastagabb olaj vagy új hengerfej-tömítés segíthet, azért ezek kis tételek és bármelyiket illik azért tudni kifizetni, ha az ember autót tart fenn...

2021. szept. 15. 13:59
 2/8 A kérdező kommentje:
Vastagabb olajat használok bele. 5w30 helyett 5w40. Kell egyáltalán foglalkozni ezzel a problémával? Komoly hiba lehet?
2021. szept. 15. 14:10
 3/8 anonim ***** válasza:

hat 1000 kilometerre az 1L azert mar jelentos, foleg ha mar eleve vastagabb olaj van benne

de ha mondjuk 1-2 ev mulva amugy is megy a bontoba az a vas, akkor addig siman lehet toltogetni ra

2021. szept. 15. 14:14
 4/8 A kérdező kommentje:
Még minimum 3 évig szeretném azért használni, de ha nem is bontóba, utána eladom, igen. A füstfelhő okát nem tudja senki? Az elég új jelenség, eddig nem vettem észre.
2021. szept. 15. 14:21
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Kékes füstfelhő azért van, mert égeti az olajat a motor, vagyis bejut az égéstérbe

Ez ugye egybeesik azzal, hogy fogy az olaj, hát nyilván nem az éterbe vész el, hanem vagy elfolyik, vagy elég, de ha kékes füstöt látsz, akkor az olajégést jelent

2021. szept. 15. 14:48
 6/8 A kérdező kommentje:
Azt értem, meg oké is lenne, ha folyamatosan jönne kevés füst, de néha egy ilyen nagy felhőt hagyok magam után, mint a dízeleknél az a fekete, csak ez más színű. El van dugulva valami és néha kifújja az összegyűltet vagy mi?
2021. szept. 15. 14:51
 7/8 anonim ***** válasza:
Attól hogy hülyeségeket kérdezel (#6) attól még megjavulni nem fog. Ha kell neked, meg kell javíttatni, nincs mese. Vagy betolod szépen a bontóba.
2021. szept. 15. 14:55
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem a dizelnél akkor csinált ilyet amikor az egr szelep kokszos volt és vagy leragadt vagy nem.
2021. szept. 15. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!