Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan lehet megtankolni az...

Hogyan lehet megtankolni az autót töltőpisztoly nélkül?

Figyelt kérdés

2008 as ford focus. Kannából nem lehet tankolni.

Van valami módja, hogy megtankoljam?

2021. szept. 10. 14:43
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Kannához vannak ilyen töltő cuccok amit rácsavarsz a kannara bele megy a tank nyílásába és tudod tankolni.
2021. szept. 10. 14:57
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Teszöl egy slagot a tankba. A slag veger tolcsért. A tölcsérbe meg lassan böntöd a züzemanyagot.
2021. szept. 10. 15:14
 3/10 krwkco ***** válasza:
Dízel? A dízeles pisztoly vastagabb, mint a benzines, ezért előfordul hogy benzint tankolnak a dízel autóba. De erre a gyártók kitaláltak egy olyan lezárást, amit csak a vastag pisztoly nyit ki. Azt kell neked kinyitni.
2021. szept. 10. 15:42
 4/10 anonim ***** válasza:
Érdekes... 2018-as autóm van, ráadásul dízel. Egy időben saját célból tesztelgettem különböző üzemanyag adalékokat, hogy ér-e valamelyik bármit is. Gond nélkül bele tudtam tölteni a tankba flakonból a löttyöket. Kíváncsiságból kérdezem: mi akadályozza meg, hogy feltöltsd a tankot? Nem egy saját autóm volt és cégesekből is jó néhányat vezettem. Egyiknél sem volt akadályozó tényező. Valóban van egy kis ajtócska a nyílás alatt, de abba beleállítasz egy tölcsért és meg van oldva. Mi az ami még akadályoz?
2021. szept. 10. 18:38
 5/10 krwkco ***** válasza:
100%

Félretankolás-gátló

[link]

2021. szept. 10. 20:40
 6/10 anonim ***** válasza:

#5 köszi. Így már világos.

Érdekes, mert dízel a mostani 2018-as autóm és az előző is az volt. De azokban nem volt ilyen. Vagyis ott van ez a kis csappantyú, de bármivel simán be lehet nyomni, nem "figyeli" a töltőcső átmérőjét. Akár az adalékos flakon csőrével, akár tölcsérrel simán be lehet lökni.

2021. szept. 11. 09:57
 7/10 krwkco ***** válasza:

"Érdekes, mert dízel a mostani 2018-as autóm és az előző is az volt. De azokban nem volt ilyen."

Kérdező: "2008 as ford focus."

2013-as Focusban van félretankolásgátló.

Valószínű, hogy már a 2008-asban is volt, azért nem megy bele a lé.

[link]

2021. szept. 11. 10:15
 8/10 veterán vas ***** válasza:

Kanna-tölcsér-autó.

Ha ez a sorrend megvan akkor mi a kérdés? ;)

2021. szept. 11. 10:47
 9/10 krwkco ***** válasza:

"Kanna-tölcsér-autó. Ha ez a sorrend megvan akkor mi a kérdés?"

Az, hogy miért marad meg a nyílásban a betöltött egy deci, és miért nem folyik le.

Ezt ugyan a kérdező nem írta le, de feltételezhetjük, hogy magától is tudja, hogy mi az hogy folyadék, meg tölcsér.

És a lehetséges válasz az, hogy a töltőnyílásban félretankolásgátló van. Amit már többször leírtam itt a kommentekben.

2021. szept. 11. 11:00
 10/10 veterán vas ***** válasza:

"Hogyan lehet megtankolni az autót töltőpisztoly nélkül"

...Kannából nem lehet.."

Ez volt a kérdés, erre válaszoltam.

2021. szept. 11. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!