Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az lehet hogy tempomattal...

Az lehet hogy tempomattal nagyobb az autó fogyasztása?

Figyelt kérdés
Ugyanazon a szakaszon ugyanolyan forgalmi körülmények közt
2021. szept. 7. 22:46
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

“Én autóm kevesebbet eszik tempomattal.”

“ Kevesebbet eszik tempomattal, még ha nem is lényeges.”

Persze, mert valószínű nem vezettetek még pillanatnyi fogyasztásmérővel, és rajta felejtitek a gázon a lábatokat.

Nekem 30 éve az akkor polcvágenemen tűnt fel, hogy ha síkon tartom a sebességet, simán visszább lehet venni vagy fél centit is gázpedálon úgy hogy még nem lassul az autó, de a pillanatnyi fogyasztás mutatója vagy 1 literrel lejjebb megy.

Persze, hogy aki erre nem figyel, csak megy bambulva az embléma után, annak lényegesen többet eszik.

2021. szept. 8. 07:26
 12/25 anonim ***** válasza:

Na meg azoknak is több jön ki átlagban, akik pl. a piros felé padló gázon elhúznak mellettem, és a végén satufékeznek, amíg elvett gázzal gurulok a lámpa felé.

Vagy pl. akik hosszú lejtőn is nyomják, amíg a tempomat ott szépen elveszi, akár nullára is, ha elég nagy az a lejtő.

2021. szept. 8. 07:30
 13/25 anonim ***** válasza:
Lepontoztátok a 6-ost pedig neki van igaza. Kisebb lesz a motor terhelése (és fogyasztása) ha már kicsivel az emelkedő előtt elkezdesz gázt adni. Nekem ezt még tanították is autós iskolában, úgy látszik ma már nem kell tudni.
2021. szept. 8. 08:04
 14/25 anonim ***** válasza:
#11: milyen 30 éves VW-ben volt pillanatnyi fogyasztásmérő?
2021. szept. 8. 12:56
 15/25 anonim ***** válasza:

14 pl. corrado, 89-es évjárat. De gyanítom. Hogy az a 90 utáni ventokban és passatokban is megvolt. Alapból csak átlag volt a digitkijelzőn, de elő lehetett a pillanatnyit is hívni a service menüben.

Előtte pedig a 83-as sciroccomban is volt olyan mutató, mint a bmw-kben, elvileg csak 5.-ben mutatott, mert vákuum alapján ment és csak itt volt valamennyire mérvadó. Ha pontos nem is volt, lehetett látni, hogy hogy reagál a pedál mozdulására.

2021. szept. 8. 13:06
 16/25 anonim ***** válasza:
Nekem kb 10 autóm volt, mindegyikben volt tempomat és mindegyikben használtam is. Mindegyikben kevesebb volt a fogyasztás tempomattal, átlagosan kb fél literrel, de változó volt.
2021. szept. 8. 13:13
 17/25 anonim ***** válasza:
Vicces, ahogy a falábúak tudomásul veszik, hogy a tempomat minden féle defenzivitás mellőzésével jobb fogyasztást csinál, és nem gobdolkodnak el, hogy esetkeg valamit rosszul csinálnak.
2021. szept. 8. 13:54
 18/25 anonim ***** válasza:

Találós kérdés. Napi 35 km távolságra autóztam oda-vissza.

Lehetséges, hogy odafelé mindig kevesebbet evett az autó mint visszafelé?

Ha igen, mi lehet az oka? (Ugyanaz az útvonal)

2021. szept. 8. 13:56
 19/25 anonim ***** válasza:

:) hát nem. Leírom az autókat amivel sok sok km tapasztalatom van erre mínusz. Ha véletlenszerűen behanyok valamit az hasznos.

Akkor fogyasszon kevesebbet, bánom is én.

2021. szept. 8. 13:57
 20/25 anonim ***** válasza:
19: tudod, szar lehet, amikor az ember szembesül vele, hogy levezetett 300 ezer km-t, azt hitte már profi, és kiderül, hogy végig balfax volt, ami a lábát illet, mert a pedálon felejtette. Ennek a frusztrációnak valahol le kell csapódni. Ez általában a piros kéz.
2021. szept. 8. 14:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!