Milyen akkumulátort vegyek Aprilia RX50 típusú motoromba, ami többet kibír, mint egy év?
Figyelt kérdés
Előző akksi egy évet sem bírt ki.
Varta Powersports Freshpack 12V 4Ah jobb+ - YB4L-B néztem, milyen a tapasztalat ezekkel az akksikkal?
2021. szept. 6. 17:47
1/7 anonim válasza:
Azért egy akku többet szokott bírni, mint egy év. Lemerült az egy év alatt? Mert azt egyik akku sem szereti. Töltés rendben van?
2/7 A kérdező kommentje:
Előző héten még valamennyi feszültséget adott le (nagyon halkan ment a duda) de ma már semmi.
Lehet ezeket az akksikat tölteni?
2021. szept. 6. 18:11
3/7 anonim válasza:
Az akku tönkremegy, ha lemerül a minimális feszültsége alá, ami kb 10.5 volt. Ezt mélykisülésnek hívják. Fel lehet tölteni, de soha nem lesz már olyan mint volt. Nem szabad hagyni lemerülni. Ha sokáig nem használod, akkor kösd le. Vagy töltögesd.
4/7 anonim válasza:
Igazából mindegy, ha hagyod lemerülni. Télen, mikor nem használod, csepptöltésre kell rakni.
Különben tavasszal már nem sok ideje lesz hátra.
5/7 anonim válasza:
"Télen, mikor nem használod, csepptöltésre kell rakni."
Én lekötöttem, és bevittem a lakásba. Egy 4Ah-s akku kicsi, elfér bárhol.
6/7 anonim válasza:
Én is ezt szoktam csinálni, de attól még le merül.
7/7 anonim válasza:
A Varta az nem a legjobb akku. Autóknál is igen a legrosszabbak közt van.
Nem tudom hogy Exide van e motorokhoz, de ha van akkor vegyél olyat.
De mint irják , ne hagyd lemerülni és évekig kell neki bírni.
Találtam is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!