Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel Corsa D (2008) 1.2...

Opel Corsa D (2008) 1.2 vélemények?

Figyelt kérdés
2021. szept. 4. 23:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon megbízhatóak.
2021. szept. 5. 00:07
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Imádom, nem volt még vele semmi gondom szerencsére pedig nyűvöm rendesen
2021. szept. 5. 00:24
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A láncos motoros, 16 szelepes 1.2?

Tutijó, nekem g astrában volt, 1000km-en evett 2 liter olajat, alapjáraton hangja mint a hoffer traktornak, kopott olajszivattyú, összes hidrotőke csere, láncot is emiatt ette mindig....

Ráadásul a D corsában van egy extrajó műanyag fogaskerék, ami szeret kettétörni. Szerencsére csak álló helyzetben, parkolásnál.

2021. szept. 5. 08:39
 4/6 A kérdező kommentje:
Ezek megnyugtató válaszok voltak, köszönöm. Azért tettem fel a kérdést mert sok helyen láttam, hogy ezt a típust fikázzák de nem értem miért sok helyen jót olvastam róla. Én márciusban fogtam ki kereskedésben egy gyönyörű, megkimelt darabot kevés km-rel és imádom, nagyon kimélem és óvom mindentől. Szóval nem értem miért szidják sokan egyáltalán az Opel márkát is.
2021. szept. 5. 11:27
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

3-as vagyok, szedtem szét atomjaira ennek a motorját, még komolyabb autószerelők körében is fejtörést okozott az alapjárati olajnyomás.

Az a baj ezekkel, hogy híg olaj van nekik előírva, az 5/30-as, ha ennél sűrűbbet kap, megváltozik a kenése a motornak. Csak hát a híg olaj meg elkoptat mindent. :(

És elég drága hozzá minden, és elég nehéz szerelni is.

Kis vékony láncos motorka, 16 darab hidrotőkével, műanyag láncfeszítőkkel, törékeny hajtókarokkal.

Ráadásul rengeteg érzékelő, amik szeretik a hülyéjét járatni az emberrel. Pl vez. tengely jeladó.

De mondom, az az eltört kormányműves műanyag fogaskerék az rendesen kiakasztott.

Azért a rossz előítélet, mert sajnos sokan szívtak opellel.

A klasszikus "rossz autók", amik előítélettek bírtak, azok meg messze elhúztak az opeltől, pl renault, peugeot, talán még a fiat is.

A 8-10 ezres olajcseréket tartsd be nagyon minőségi olajjal, és ha elkezdene zörögni alapjáraton a motor(dízeles hang), ellenőprizni kell az olajszűrő házát, amiben van egy nyomásszabályzó, illetve az olajszivattyút, olajnyomást.

Sok mekkelek szerelő ilyenkor egyből láncot cserél, ami ideig óráig jó, de hamar megnyúlik megint, és zörögni fog.

2021. szept. 8. 08:48
 6/6 anonim ***** válasza:
Hitvány, kotla egy gépek.
2021. szept. 15. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!