Mennyi idő alapjáraton mire olyan meleg lesz a víz, hogy kapcsol a ventilátor?
Még annyit sem vagy képes leírni nekünk, hogy milyen autó és milyen motor, így vársz választ?
Nem tudom, menj el megkérdezni valami látnokot, ne a GyK-t tömítsd el ilyenekkel.
Azt mondanám, hogy amikor van menetszél, akkor elegendő a hűtés, de ha az autó megáll, akkor annak ellenére nem elegendő a hűtés semmilyen fordulaton, hogy a motor nincs terhelve. A menetszelet a ventillátornak kell pótolnia.
Vagyis a hűtő szél nélkül nem hűt, még annyira sem, hogy a terheletlen állapotban keletkező hőt elvigye. Gondolom, hogy a környezete gyári, tehát semmi nem lett berakva elé-mögé-alá-fölé.
Magyarra fordítva, lehet hogy a hűtő kivülről el van tömődve? Bogárral, porral, miegyébbel? Esetleg részben levegő van benne és ezért csak a vízzel töltött része dolgozik? Vagy egyes járatai átjárhatóak, mások nem?
Azzal egyetértesz, egybevág a tapasztalataiddal, hogy ha nincs erős légmozgás (menetszél vagy ventillátor), akkor abnormálisan emelkedik a motorhőmérséklet? És ha van légmozgás, akkor nem.
Miközben minden más ugyanolyan: a fordulat ugyanúgy hajtja a vízszivattyút, stb.
"Altalanossagban kérdeztem kinek mennyi idő. Amúgy egy rover 200 1.4 8V ről van szó"
Visszatérve a kérdésedre: nekem semennyi idő alatt nem kapcsol be a ventillátor, ha az autó alapjáraton megy egyhelyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!