Ford Mondeo Mk3 2003 110hp és a 125 HP közt mi a különbség?
Minden infót szívesen veszek,mert most néztem ki egy ilyet. Esztétikailag teljesen rendben van ami ugye egy dolog...
Ezeknél ha jól tudom a szivósor és az örvénylapát szokta megadni magát . Mikre figyeljek meg?
A 110 lovas az sima benzines, a 125 lovas közvetlen befecskendezéses benzines. Mindkettő kb egyforma hulladék, főleg azok a 110 lovasok amit a V6-os váltóval szereltek. :D
A leggyakoribb hibájuk, hogy rohad az összes orrán-száján. A létező leggagyibb lemezből vannak, kezeletlen csavarok stb.. Az oldalablakoknál a vízlehúzóknál rohad mind.
Az örvénylapátok lehullnak, a lapát-mozgató vákuumos tolórudas cucc széthullik.
A facelift előttieknél a hátsó féknyerekbe befolyik a kézifékbowdennél a víz és összerohad a nyereg - de a felújítókészlet csak valami 4-5000 összesen.
A fék kicsi rajta, ha autópályán versz egy satut elmelegszik és deformálódik az első tárcsa.
Ha a generátor már volt felújítva vagy szerelve és nem tezsik vissza a műanyag levegőelvezető csatornát akkor simán le tud égni túlmelegedés miatt ( melyik okos tervezte a motor mögé? :D )
Hajlamosak gyűrűletapadásra és brutális olajfogyasztásba kezdenek ezek a motorok.
Ha csendes autóra vágysz: a hangszigetelésük az brutálisan gyenge, gyakorlatilag nincs. Helyben/országúton teljesen jó, pályán 140-145 környékén már hangos az autó, hosszú távon az már szétqrta a fejem. :D
A 2.0 az szerintem jobb választás ( nekem is az volt anno ) a 145 ló már egész jól viszi a kasztnit, de nem eszik vészesen többet az 1.8-nál. Több belőle a jobban felszerelt és talán kevésbé hajlamos az olajzabálásra( míg 10ből 4-5 1.8 enni fogja, addig 2.0-vól max 2 xD ). A TDCIk hulladékok ezekből, a 2.5 v6 az hengerfejesedni szeret...
Nekem anno volt 2.0 faceliftes mk3, alacsony (170 000 körüli ) futással vettem, végig márkaszervizbe hordott kocsi volt, 220 000 körül eladtam, nekem még nem volt gondom vele. A generátor egyszer feladta, felújítás és ment tovább, de akkor még a kocsi fel annyi idő volt, mint amit te nézel.
Én azt javaslom első körben, hogy ha nem találsz olyat, ami nem rohad akkor keress mást ( szerintem nem fogsz ). Ha már lakatolni meg fényezni kell akkor már megbxxxta az isten az egészet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!