Hol engedett át az 1200-es Ladában hogy a motorolaj benzin szagú volt?
Nyugovóra tért sok éve ez az autó,sokat állt,motorikusan nem volt gond vele akkoriban.
Mikor leengedtük belőle benzin szagú volt,de hol engedte át?Melyik az az alkatrész.Mosóolajjal beindítani,aztán azt is leengedni és újra új olajat bele ugye?
Váltóolajat se ártana,meg csövek ékszíjak,akkor fékcső stb...sok mindent...
Nekem 2107-es volt/van 1,5 láncos,szóval nem vagyok benne biztos ebben az AC dologban amit fentebb írtak,szerintem ott nem jut át.
Egyébként kis benzinszag teljesen természetes.
Ha nagyon gáz sok dolog miatt lehet, ha kopott a motor egy kicsit, és ezen felül irgalmatlan sok benzint kap,vagy kevés levegőt, akkor előfordulhat hogy az elégetetlen benyát lehúzza a gyűrű az olajjal együtt, ilyenkor az autó megeszik vagy 10-15 litert 100-on,füstöl feketén/kéken, esetleg erőtlen.
Érdemes karbitpucolni/beállítani,gyújtást stroboszkóppal belőni, ha nem segít, pedig mindent jól csináltál, (tehát nem megy a fogyasztása 7-8 liter körülre akkor az AC a ludas, valszeg utángyártott a rugó is benne, ha túl erős a rugó gyakorlatilag túlnyomja benzinnel a karbit,olyan nyomást csinál hogy az úszó nem tud lezárni, előfordulhat hogy a túlfolyón is ki-ki folyik a benya. Rengeteget szívtam AC miatt, nekem egyik öreg mondta hogy ez lehet a gond, és lám igaza volt, betettem egy használt de eredeti rugót, és tökéletes, nekem 7,5 literből volt el 100-on úgy hogy ment is rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!