Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha félek a vezetéstől, meg se...

Ha félek a vezetéstől, meg se próbáljam a jogsit?

Figyelt kérdés

Igazából már az elméletik megvannak, direkt azért fizettem ki előre a 30 óra vezetést hogy eszembe se jusson gyávának lenni. Szeretnék vezetni, de a párom friss jogsis és hát... vagy 3x összef.stam a bokám, amikor életében először levezetett 250 km-t autópályákon, meg a vérnyomásom 220 amikor előzni kellett. Amikor lefulladtunk, utána este innom kellett 1 -2 felest.

Viccet félretéve... Szerintetek ez a félelem legyőzhető, vagy alapjáraton veszélyes dolog? Vagy pont ellenkezőleg, épp emiatt fogok 110%-osan tudni koncentrálni?

2021. aug. 23. 11:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Legyőzhető. Attól, hogy félsz még nem biztos, hogy rossz sofőr leszel, az írásodból pedig arra következtetek, hogy nem vezettél még soha.
2021. aug. 23. 11:49
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
meg se próbáltad még. más mellett ülni nem ugyanaz mint vezetni amúgy. két teljesen különböző élmény
2021. aug. 23. 11:54
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Neked kellene tudni, hogy milyen mélységű az a félelem, és mennyire tudod kezelni.

Az teljesen normális, ha csak feszültség van benned, de alapvetően fontos lesz egy jó gyakorlati oktató, aki nem rontja tovább az önbizalmadat.

Probléma akkor van, ha a feszültség olyan mértékű, hogy az a döntés képességedet, cselekvőképességedet befolyásolja (nem reagálsz a forgalmi helyzetekre)

Az alapokat megtanulni a városokban, 50-el "száguldozva" szokás, de kezdetben még az is gyors.

Ahhoz, hogy 100 km/h fölött közlekedj kell némi időnek eltelni, rutint szerezni.

2021. aug. 23. 12:02
 4/11 anonim ***** válasza:
98%

Ne haragudj, de ha a másik mellett félsz, akkor két eset lehetséges:

1. Ő valóban veszélyesen vezet. Ez nem elsősorban a rutintalanságot jelenti, hanem a felelőtlenséget. Pl. én kezdő vezetőként sem előztem soha veszélyesen, sőt akkor ezerszer óvatosabb voltam, mint ma.

2. Hogy ő normálisan vezet, csak te úgy érzed, hogy gondolatban "helyette" kell vezetned. Ez rossz hozzáállás. Ő vezet, övé a felelősség, neki kell megoldania a helyzeteket. Őrá dudálnak rá, ha lefullad a zöldre váltó lámpánál. Te gyönyörködj a tájban vagy szunyókáljál egyet.

És ezek függetlenek attól, hogy mennyire félnél, ha te vezetnél. Ha már ki van fizetve 30 óra, akkor csináld végig. Azalatt kiderül, hogy ha te vezetsz, akkor is félsz-e.

2021. aug. 23. 12:13
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Igenis próbáld meg a jogsit..

A nejemmel is így voltam..hogy ne féljen, vettem neki egy használt, erős automata Opelt...

Soha nem fulladt le, és ha lehetett, bátran előzött.

Szerintem nagyon jó vezetővé vált. Nem a kresz tudása, hanem a biztonságos, jól vezethető autó is nagyon fontos.

A mai napig is automata kocsival jár.

2021. aug. 23. 12:27
 6/11 A kérdező kommentje:

Igen valóban, fejben én helyette is vezettem, néztem a visszapillantókat, voltaképpen ketten vezettünk csak övé volt a pedál. 🤣 És nyomtam sokszor a nem létező féket.

Megpróbalom akkor, lesz ami lesz, köszi!

2021. aug. 23. 12:56
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld meg. Én is féltem és bevallom, hogy még a mai napig szorongva ülök a kocsiba, pedig jól vezetek. Nem az én nem tudásom miatt szorongok, hanem a mások nem tudása miatt. Egyébként le lehet győzni, nagyjából nekem is sikerült.
2021. aug. 23. 13:46
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
En magamat hecceltem azzal, h a szomszed oregasszony 57 evesen letette a jogsit (nem egyszeru a holgyemeny amugyse) akkor nekem nehogymar ne sikeruljon 😅 Amikor elment akedvem tole, vagy nem ugy ment, mindig erre gondoltam 😃
2021. aug. 23. 14:35
 9/11 anonim ***** válasza:
Azzal azért remélhetőleg tisztában vagy, hogy az a 30 óra csak egy kötelező minimum, és nem a világ végét jelenti, ha többet kell gyakorolni a sikeres vizsgáért.
2021. aug. 23. 14:56
 10/11 A kérdező kommentje:
#8 Igen, engem is ez motivál, hogy nálam hülyébbek is vezetnek. 😄
2021. aug. 23. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!