Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Gyújtásra elektromos ablak...

Gyújtásra elektromos ablak bekötése, hogyan?

Figyelt kérdés
Adott egy seat cordoba, utólagos elektromos ablak kapcsolók voltak benne, en vissza cseréltem gyárira, viszont így folyton megy a világítása, és működik gyújtás élkül is. Van egy pozitív kábel, amiben mindíg van 12v, ehelyett szeretnék olyat, amiben csak akkor van,amikor gyujtáson van az autó. Hova tudom kötni a kábelt? Vagy mire? Röviden, annyit szeretnék, hogy csak gyújtáson működjön az elektromos ablak.
2021. aug. 22. 14:29
 1/8 A kérdező kommentje:
nélkül is*
2021. aug. 22. 14:37
 2/8 anonim ***** válasza:
90%
Szivargyűjtó aljzatról, vagy szellőzőventilátor kapcsolóról.
2021. aug. 22. 14:58
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi!! :)
2021. aug. 22. 15:00
 4/8 A kérdező kommentje:
Rá kötöttem a szivargyujtora, nagyon rossz hangja van a ket elektromos ablak motorjának.
2021. aug. 22. 15:39
 5/8 A kérdező kommentje:
Az miert van hogy nincs végállása így az ablakoknak?
2021. aug. 22. 15:42
 6/8 anonim ***** válasza:

Eddig nem volt rossz hangja? Lehet, hogy túl sok terhelés van már a szivargyújtón.

Ha jól akarod csinálni, akkor húzol egy új kábelt az akksitól és relével kötöd rá a szivargyújtóra. A relé akkor kap jelet, ha a szivergyújtó áramot kap, és erre a jelre engedni foggja, hogy az akksitól menjen az áram az ablakemelőhöz. Tehát így az áram az akksiról megy, de mégsem lesz mindig aktív.

Végállás valószínűleg azért nincs, mert elfelejtette az autó. Áramtalanítás után előfordul. Próbáld teljesen leengedni és nyomvatartani a gombot 5 másodpercig. Utána teljesen felhúzni és nyomvatartani 5 másodpercig. Az én autómban legalábbis így lehet újra megtanítani neki.

2021. aug. 22. 16:50
 7/8 A kérdező kommentje:
Ha a szivargyújtóra kötöm akkor van csak ilyen hangja, ha vissza kötöm az állandó pozitívra, akkor egyből jó. Köszi a segitseget.. lehet higx el fogom vinni egy villamossagihoz inkabb, de meg meg gondolom, hogy er e annyit az auto :D
2021. aug. 22. 16:54
 8/8 A kérdező kommentje:
A jobb oldalit nem tudom bekötni.. Kellene egy kis segítség :D Hogyan? A narancssárgát szeretném bekötni, a fekete volt benne eddig, a feketéből 6 kábel jon ki, a narancsbol 5. A baloldalon be tudtam így kötni, de a jobbon nem, egyszerűen nem akar működni. [link]
2021. aug. 22. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!