Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Halál esetén örörkölt autót...

Halál esetén örörkölt autót nevemre kell vennem előbb, hogy eladhassam?

Figyelt kérdés
Édesanyám tavaly meghalt, az autóját megörököltem. Ha nem szeretném megtartani hanem eladni, akkor át kell íratnom a nevemre? Vagy simán csak meghirdetem és aki majd megvásárolja a nevére veszi?

2021. aug. 19. 19:48
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Át kell íratnod, hiszen édesanyád már nem tudja aláírni az adásvételit. Márpedig az csak akkor lesz érvényes, ha a tulajdonos írja alá. Egyedül autókereskedőknél van kivétel, nekik nem kell a nevükre venni az autókat, amiket megvesznek aztán eladnak.
2021. aug. 19. 19:54
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos, igen.

Ilyen esetben nem megoldható a köztes adásvételi.

2021. aug. 19. 20:06
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Egyébként egy 20 éves Suzuki Swift-ről van szó. Mivel a műszakija lejár 2 hónapon belül, így az autónak nem sok értéke lesz már a jövőben. (a hagyatéki végzés amiben az autó jogerős tulajdonjoga az enyém lesz még nem történt meg).

Számításaim szerint addigra a mire kipostázzák a hagyatéki végzést, biztosan lejár a műszaki.

Őszintén megmondom nekem ez egy nyűg, nem szeretnék egy forintot sem költeni az autóra hogy el tudjam adni. Eteleg lenne valami legális megoldás hogy megszabaduljak a kocsitól anélkül, hogy pénzt és időt kellene rá áldoznom?

Lemondani csak úgy tudnék az örökölt autóról, hogy egyben a többi örökölt ingósággal együtt, ami nem opció.

2021. aug. 19. 20:49
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Leadhatod bontóban, bár ott is kell fizetni valamennyit.
2021. aug. 19. 21:31
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Csak úgy tudod, hogy átíratod. 12 ezer Ft és leadod a bontóban. 20 körül beveszik.
2021. aug. 20. 14:48
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem nem kellett fizetnem a bontóba semmit.
2021. aug. 21. 06:58
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

6-os

Autofüggő

Ha van rajta valami érték amit a bontos elbir adni akkor ingyen beveszi.

2021. aug. 21. 10:40
 8/8 anonim ***** válasza:
kedves 7es. akkor én mázlista vagyok, mert egy szemétdomb volt az egész, illetve rozsda telep (sok helyen rohadt) , a fényezéséről nem beszélve. 😃
2021. aug. 21. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!