Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Olajcsere 2 év és 4000 km...

Olajcsere 2 év és 4000 km után szükséges?

Figyelt kérdés

Jellemzően városban használtam. 4 éves kocsi, első és második évben - a garancia okán is - cseréltettem. Tavaly nem.

Márkaszervíz azt mondja, keeell, és lehúznak 30 e Ft-os óradíjjal, másik szerviz megkérdezte, hogy fölvillant-e már az "olajkijelző lámpa"? Nem, nem villant fel.

Kell?

Nőből vagyok, és a homlokomra van írva, hogy "autóügyben átverhető"

2021. aug. 19. 10:45
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
#20 nem tudom, mi mindig így szoktuk, ezt hallottam. Lehet hogy el menne többet is, de ezt tartom biztosnak, egy olajcsere nem több tízezres tétel, szerintem felesleges rajta spórolni.
2021. aug. 19. 22:10
 22/24 anonim ***** válasza:
51%
nem az anyagi dolog miatt kérdezem. egyszerű urban legend csak. mindenki csak hallotta, meg regen a skodák, trabantok idején cserélték így. ez rögzült bele mindenkive. a mai modern autóknak semmi baja nem lesz ha többet mész, mint 10-15ezer km...
2021. aug. 19. 22:16
 23/24 anonim ***** válasza:
100%
1 év és/vagy 10-15ezer km.
2021. aug. 19. 22:45
 24/24 anonim ***** válasza:
100%
#20: Régről maradt, akkor ennyi volt az ajánlott csereperiódus, ennyit tudtak az olajok. Most már kicsit lehet ezen növelni, de ehhez a fejlettebb motorok is hozzátesznek. Szóval egy 40 éves autónál még mindig 10 ezrenkénti olajcsere a javallott. A mai autóknál is lesz élettartambeli különbség 10 és 20 ezrenkénti olacsjerénél. Míg utóbbival elmegy 360 ezret, addig előbbinél meg lehet lesz ez 380 ezer is. Kb. ennyit jelent. Én minden esetre 10-12 ezrenként cserélem a 7-es Golf-omban is, már ennyi idő után is korom fekete az olaj (pedig benzines az autó). És tapintásra is érezni a különbséget az új és a használ olaj között. (Tudom, a tapintás nem ér semmit, de ha már érződik a különbség 2 ugyanolyan olaj között is, akkor szerintem ezt a motor is megérzi.)
2021. aug. 19. 23:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!