Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Bmw e46 323ci gyújtáskimaradás...

Bmw e46 323ci gyújtáskimaradás üresben?

Figyelt kérdés
Sziasztok adott egy 99-es évjáratú m52tub25 motorkódú e46. Egy ideje hidegen elkezdte hogy alapjáraton indítás után ingadozott az alapjárat, természetesen mikor rendszeressé vált elvittem szerelőhöz, kiolvasta és gyújtáskimaradást dobott fel 1-6 hengerre (tehát az összesre). Nem értette ő sem, törölte, majd megnéztük a trafókat, 2es rossz volt, cserélte, csinált egy resetet és pár hétig jó volt az autó. Most azonban megint elkezdte és azt vettem észre hogy kinyomott kuplungnál, ha sebességben állok a pirosnál nem csinálja, azonban ha üresben alapjáraton jár 1-1.5 perc után elkezdi csinálni. Trafók, gyertyák mostmár biztos rendben, azonban a szerelő sem tudott erre mit mondani, mert ha töröl mindent egy napig jó vagy még addig se és kezdi előröl. Esetleg járt már valaki hasonlóan? Olvastam csomó csoportot, fórumot, sehol nem találtam ilyet, ha bármi ötleted van, köszönöm! (Nem vagyok szerelő és nem értek az autókhoz különösebben, ezért kérlek nézd el ha valamit nem szakszerűen fogalmaztam meg😅)

2021. aug. 18. 00:22
 1/2 anonim ***** válasza:
AZa baj hogy bmw, sose jók ezek mert mindíg van valami nyűg velük.
2021. aug. 18. 08:07
 2/2 krwkco ***** válasza:
Mivel minden hengerben egyszerre van, nem gondolom, hogy a gyujtás nagyfesz része lenne vagy a befecskendezők, mert ezek hengerenkéntiek. Inkább a keverékképzés valamelyik szenzora miatt elszegényedik a keverék: levegőmennyiségmérő, hőfokmérő. Vagy legjobban a második lambdaszondára gyanakodnék. Lehet, hogy meg kellene méretni a kipufogógáz összetételét. ha alapjáraton 1-2 perc alatt elkezd szegényedni, az mutatja, hogy errefelé van a hiba.
2021. aug. 18. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!