Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nagysebességű utánfutót...

Nagysebességű utánfutót keresek, tudtok ajánlani?

Figyelt kérdés
Üdv! A problémám hogy hosszabb, kb 400 km-es, többnyire autópályás úton kellene rendszeresen nagyobb mennyiségű, tehát autóba be nem férő 5-600 kg körüli árut szállítani. A fő gond az idő is emellett. Lehet egy kisteherautó a legegyszerűbb megoldás, de nem akarok túl sokat sem költeni, tehát ha egy 2-500 ezer forint közötti utánfutó megoldja, akkor nincs értelme még egy autót venni, ezért olyan utánfutót keresek, ami stabilan bírja mondjuk a 150-160-as utazótempó körüli autópályázást, nyilván dobozos, zárt utánfutó jöhet szóba, létezik ilyen egyáltalán? Illetve ez mitől függ? Mit kell keresnem, néznem? Az utánfutó tengelyterhelését, vagy hol dől ez el, hogy bírni fogja az ekkora rakományt és a magasabb utazótempót egy jó futó?

2021. aug. 17. 18:40
 1/7 anonim ***** válasza:
62%
Azt ugye tudod, hogy autópályán max 80-al lehet menni maximum?
2021. aug. 17. 18:43
 2/7 anonim ***** válasza:
74%
Ha a várható gyorshajtási bírságokat bekalkulálod, akkor nem biztos, hogy olcsóbb az utánfutó. 160 km/h még utánfutó nélküli személyautóval is 30 000 Ft-os csekket eredményez. Nem beszélve az esetleges baleset kockázatáról. Pl. beleng az utánfutó ilyen sebességnél.
2021. aug. 17. 18:44
 3/7 anonim ***** válasza:
87%

A Kresz nem ismer olyan fogalmat, hogy nagy sebességű utánfutó. Utánfutóval a megengedett max. 80 km/óra sebesség, függetlenül az utánfutó kialakításától.

A KRESZ 26. § (1) bekezdés b) pontja egyértelműen kimondja, hogy gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel autópályán maximum 80 km/óra, lakott területen kívül egyéb úton 70 km/óra, lakott területen 50 km/óra sebességgel szabad közlekedni.

2021. aug. 17. 18:51
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez trollkérdés ugye? Utánfutóval felejtsd el a 150-160-nat ugyanis komoly baleseti kockázattal bír.

Jelen esetben két választásod van: megmaradsz a személykocsinál és akkor mehetsz, mivel erre a sebességre tartósan szinte az összes képes, vagy jöhet az utánfutó és akkor akkor felezed az áhított sebességet.

2021. aug. 17. 19:21
 5/7 A kérdező kommentje:
4-esnek köszönöm a választ, nem troll kérdés, csak nincs tapasztalatom utánfutóval, de akkor venni kell egy egyterűt, mert semmilyen futó nem alkalmas erre, ez lett volna a kérdés lényegi része!
2021. aug. 17. 19:30
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Amikor 16 voltam batyámal hoztunk be kocsikat e90 + tréler rajta ducato v master batyó 190 utazóba tolta én meg 210 mert pályán vezetem mivel zsaru ot nem fog csak úgy meg nekem se se jokim se mimm nincs volt stabil volt, annyi volt a lényeg, higy kicsit le volt engedve a futó kereke h ne pattoglyon.
2021. aug. 17. 20:44
 7/7 anonim ***** válasza:
81%
Vannak olyan utánfutók, amelyek gyárilag 100 km/h-re vannak tervezve (pl Németországban ennyi a megengedett autópályán futóval). Zárt, biztonságos versenypályán próbáltam ki én is, hogy az ilyenek bírják a 160at is tartósan, és nem történik semmi, súllyal sem.
2021. aug. 17. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!