Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan kell sebesseget felfele...

Hogyan kell sebesseget felfele valtani Diesel kocsinal, hogy ne rangasson?

Figyelt kérdés
Kerdes adott, mivel mikor valtok felfele, vagy rangat a kicsi, vagy egyfajta motorfeket csinal, es ezt szeretnem valahogy kezelni, mit csinalok rosszul? Mert a kuplungot lassan engedem fel ugy 2-3 masodperc utan, miutan valtottam.

2021. aug. 15. 08:04
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Vezetéstechnika. Majd az oktató megtanít
2021. aug. 15. 08:12
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem teljesen értem én sem a kérdést. Vezetek manuális váltós dízel és benzines autót is, nem váltogatok másképp és egyik sem rángat. Valószínűleg hajtóanyagtól függetlenül nem megfelelő a váltó- és kuplungkezelésed.
2021. aug. 15. 08:17
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A dízel autó is rossz fokozat miatt rángathat, akár a benzinesben.

Ha még most kezdesz tanulni, akkor türelem!

Ha már van jogsid, rutinod is benzines autöban, akkor is rákell érezni.

Sőt, két tökéletesen azonos típusú kocsi között is lehet eltérés, amit szokni kell.

2021. aug. 15. 08:18
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Vezettem egy régi dízelt, az mindig rántott, hogy amikor mellettem ült valaki akkor az kicsit előre dőlt minden váltásnál. De akárki vezette az autót, ugyanez volt.

Most egy fiatalabb benzinest vezetek, abszolút nem tapasztalom ezt.

2021. aug. 15. 08:26
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Egy filléres váltótartó bak miatt is bólinthat minden váltásnál.
2021. aug. 15. 09:05
 6/10 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem sokat vársz a kuplunggal, nagyon visszesik a motor fordulatszáma. Nekem az egész váltás belefér max 2 másodpercbe. Próbáld azt, hogy nem veszed el teljesen a gázt, tartod egy picit kuplungolás alatt is.
2021. aug. 15. 10:00
 7/10 anonim ***** válasza:
87%

Nem kell várni. Gáz fel, kuplung be, váltó tol, kuplung fel. Done. Azt pedig főleg felejtsd el, hogy benyomott kuplunggal tartod a gázt. 🤦 Nem értem miért adnak vezetéstechnikai tanácsot olyanok, akik nem is vezetnek.

Az autó azért ugrik, mert a fordulatszám vagy túl magas, vagy túl alacsony, amikor ráengeded a kuplungot. Idővel érezni fogod, hogy hogy kell csinálni. Addig meg arra figyelj, amit először írtam, ez legyen a sorrend.

2021. aug. 15. 10:25
 8/10 anonim ***** válasza:
90%

#7 de igenis vezetek szörnyülködő autóstársam.

1.4 tdci dízelt, ha visszább engeded a gázt, de tartod egy picit akkor megmarad azon a fordulatszámon ahol az előző fokozatban tartott. Mikor már a kiválasztott fokozatban van elengeden a gázt és vele egyszerre a kuplunggal is feljövök. Eredmény: vajpuha váltások, semmi rángatás, kuplung felesleges koptatása.

Nekem az oktatáson üresben sem szabadott gurulni, tartani kellett a kuplungot és a lámpánál megállás után szabadott csak üresbe tenni. Tegye már fel a kezét az, aki ezt így csinálja a saját autójában is.

2021. aug. 15. 11:03
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Felfelé lehet kb egy tized mp alatt fel engedni a pedált.

Talán le az lassabb egy kicsit.

2021. aug. 15. 12:23
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Viszont arra is figyelj, hogy minél gyorsabban engedd vissza a kuplungot de úgy, hogy ne ugorj le róla, mert ha nagyon leesik a fordulatszám az autó is lefulladhat. Főleg ha nyomatod mellette ezerrel a klímát.

Úgy kuplungolj mintha el akarnál indulni, csak ezt a műveletet végezd el jóval gyorsabban és így lesz tökéletes.

2021. aug. 15. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!