Miert ilyen draga egy uj auto? Felenk egy lakas araval vetekszik. (borsod)
En mindig ugy gondoltam hogy az embernek elobb legyen teto a feje folott, es aztan legyen kocsija.
Na mar most egy lakast/hazat is kinkeserves osszehozni, ehhez kepest az autonak szerintem toredekebe kene kerulnie!
Sorsod Borsod.
Nyugat-Magyarországon nagyobb városokban is többszörösébe kerül egy lakás, mint egy új autó.
Budapest és agglomerációjáról nem is beszélve.
A mi 3 szobás panellakásunkat 45-50M-ért lehetne most eladni. Normális új autót meg 5-6M-ért lehet már venni.
Én pont azon gondolkoztam el, hogy Kelenföldön a panelok környéken látni relatív nagy értékű 10-12 millió Forint körüli autókat. BMW, Merci, stb.
Aztán elgondolkoztam, hogy tulajdonképpen a panel amiben élnek az 35-40 millióba kerül...
Magas a gyártási költség, pláne, hogy ma már egy csomó minden kötelező, ami régebben extra volt, illetve, hogy szigorú környezetvédelmi normákat kell betartani. Erre rájön az adó, a marketing költség. Illetve a hatalmas pénzek, amiket fejlesztésre költenek.
Más megközelítésből meg az autó drága, hanem a fizu kevés.
Az autókat úgy tervezik meg, hogy annyiba kerüljön, amit a vevők ki tudnak és akarnak fizetni. A házak árát is a vevői fizetőképes kereslet befolyásolja.
Csak az autóknál a meghatározó vevőkör a nyugat-európai ember, a borsodi házaknál meg a borsodi ember.
Miért kellene a töredékébe kerülnie? Alanyi jogon jár mindenkinek az autó vagy mi?
Annyiba kerül amennyiért el tudják adni. A gyárak meg próbálják a lehető legolcsóbban legyártani, ráteszik még az egyéb költségeket (CO2 kvóta bünti, fejlesztés, reklám, stb) és kijön hogy mennyibe kerül darabonként a gyártás, ennél drágábban kell eladni, ez nyomja alulról az árakat. Ezzel szemben ott van a többi gyártó akik ugyanezt csinálják és versenyeznek hogy az ő termékeiket vigyék el, olcsó kell legyen, jó ár-érték arányú vagy olyat kell adjon amit más nem tud, ez tolja lefelé az árakat hiszen sokra nem megy a gyártó ha a nyakán marad a termék.
Az hogy az így kialakult árakat te nem tudod kifizetni, mi mit tehetnénk az ügy érdekében? Nekünk sincs rá keret, de ezért nem a gonosz medvedisznóembereket hibáztatjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!