Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ki lehet tölteni adásvételi...

Ki lehet tölteni adásvételi szerződést fekete tollal?

Figyelt kérdés
Úgy tudom, hogy nem lehet.
2021. aug. 11. 10:11
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem igazán értem, de azzal indokolják, hogy a fekete tollas aláírás felveti annak gyanúját, hogy fénymásolat.

Miért, csak fekete-fehér fénymásolat létezik? Itt van mellettem a fénymásolóm, szkennelőm, nyomtatóm egyben, fotópapíros minőségi nyomtatást, fénymásolást is tud, színes, nem került 9-ezer Ft-ba sem; sok éve szolgál.

Mivel a magyar kormány honlapjáról (akkor még www.magyarorszag.hu volt) letöltött dokumentumot elektronikusan töltöttem ki (így nagy részét vevő ismerete nélkül előre ki tudtam tölteni), kinyomtatva, fekete színű volt minden kitöltött adat.

Az igaz, hogy az aláírásokat kék golyóstollal írtuk, de csak egy példányon. Aztán még három példányban lefénymásoltam. Bizonyára meg lehet állapítani, hogy a többi példányon így nem eredeti volt az aláírás, de nem könnyű, és az ügyintéző nem végez olyan vizsgálatot, amivel megállapítja.

Az aláírást végezzétek kék tollal, hogy biztosan ne legyen probléma.

2021. aug. 11. 10:46
 2/4 krwkco ***** válasza:
100%

Az aláírás a kritikus. A kitöltés lehet fekete is. A fekete aláírást azért nem szeretik, mert könnyebb fénymásolni. Nem mintha nem lennének szines fénymásolók is.

Például az államkincstár nem szereti a fekete aláírást:

[link]

2021. aug. 11. 10:47
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Hivatalosan az az álláspont, hogy nem.

Mi ezt 2 éve elfelejtettük egy átírásnál, és nem szóltak érte, ennek ellenére nem ajánlanám. Sok múlik azon hogy adott ügyintéző mennyire jó arc, ha kifogsz egy életunt rosszindulatút (és abból van a több, nem csoda amilyen munka lehet), akkor megszívhatod.

2021. aug. 11. 12:02
 4/4 anonim ***** válasza:
3-as: van több kormányablak és lehet más időpontban is menni amikor tuti nem az az ügyintéző van.
2021. aug. 11. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!