Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Valóban olyan kényelmesek a...

Valóban olyan kényelmesek a francia autók?

Figyelt kérdés
Sok helyről hallani, hogy a franciák nagyon kényelmes kocsikat gyártanak. Mi nap egy régi 2002-es SCENIC-t vezettem, s bár kényelmes volt, de semmivel se kényelmesebb, mint a Chevi Tacumám, ugyanúgy rugózott, talán az ülés volt picit kényelmesebb, sokkal azért nem. Vagy ez csak közhely? A régi hidropneumatikus Citroenek valóban fejedelmiek, gondolom ebből alakult ki, hogy ami francia, az kényelmes.
2021. aug. 9. 21:43
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
a menetdinamikához amúgy még a motor is erősen hozzájárul, nem véletlen hogy a tényleg luxus-luxus autók, pl rolls royce v12-es motorokat használ, azok a legsimább járásúak, míg ezek a 4-8 hengeres motorokig hát hiába a kettős tömegű ami igencsak csillapít, de nem épp a legjobb komfortot biztosítják :D Főleg ha a régi autókra gondolunk, amikor még a kettős tömegű nem nagyon létezett. Az én régi skodám megy, nincs baja, de alapjáraton is egyhelyben úgy rángatja a kasztnit... meg van egy modern autóm, az meg ugyan szépen jár alapon, de menet közben azért érezni hogy azért nem olyan mintha egy vitorlással siklanál. Luxus probléma, de a kérdező kérdezte...
2021. aug. 10. 11:24
 12/12 A kérdező kommentje:
Amúgy én régen se tapasztaltam akkora különbséget francia, s mondjuk japán között. Egy régi Mazda 626, 1985 évjáratú volt anno a családi kocsink, ugyanaz a varázsszőnyeg érzése volt az embernek, mint egy Peugeot 405-ben.
2021. aug. 10. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!