B kategóriával, 125 ccm, 17 évesen, bűntetés mértéke?
Figyelt kérdés
Sziasztok! 17 évesen, érvényes B kategóriával elkap a yard 125 ccm chopperrel, az aktuális jogszabályok szerint milyen bűntetésre lehet számítani? Nem találom a jogszabálykeresőben. Köszi előre is!2021. aug. 9. 12:29
1/5 anonim válasza:
az engedélyhez kötött jármű vezetője nem rendelkezik járművezetésre jogosító kategóriával
KRESZ 4. § (1) bekezdés a) pont
helyszíni 20 000
csekkes 40 000
De egyébként közigazgatási ügy is lehet belőle akár... már 3 évig terjedő börtön járhat érte.
2/5 anonim válasza:
Ugyanaz mintha nem lenne semmid. Az érvényes B nem enyhítő körülmény.
3/5 D. Brasco válasza:
Nem úgy van,hogy mivel 18 év alatti vagy es nincs önálló kereseted,ezert csak egy ejnye-bejnye levelet kapsz?Raadasul azt sem te hanem a szuleid?
4/5 anonim válasza:
@3: Attól függ, ki állít meg.
125-ös motornál szerintem ez kisebb eséllyel lesz így.
Engem még 13 évesen állítottak meg Simsonnal, nyilván nem is lehetett volna még AM jogsim sem, kaptam egy 20000 forintos csekket (mármint a szüleim) meg egy erős ejnyebejnyét. Nyilván akkor még az a 20000 forint nekem a világ összes pénze volt, szüleimnek el sem akartam mondani, úgyhogy elég nehéz volt összekaparni.
5/5 anonim válasza:
bár nem ez a kérdés, de ha normálisan szabályosan motorozol, fel vagy öltözve (értsd nem tangapapucs, rövidgatya párosban nyomod, tökfedő bukóval), és kerülöd a főbb utakat, soha nem fognak megállítani :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!