Lecsereltem a fektarcsat es most surolo kopogo hangot ad ki, helyre fog razodni par tiz km utan?
Fektarcsat csereltem ami nagyon vallas volt mar. A fekbetetek azok vastagok voltak azokat nem csereltem. Viszont kiadja most ezt a kopogo surolo hangot, nem tudom helyre fog-e razodni vagy elrontottam valamit szereleskor? regi 20 eves autorol van szo egyebkent.
Ja es a fek is gyengebben fog azota!
tárcsacserekor sose szokás a régi betéteket meghagyni azokat is cserélni kell
A régi betétek már kopottak, nem egyenesen illeszkedneka tércsára
a fékhatás is gyengébb, hangos is, sőt barázdát is koptathat az új tárcsába a régi kopott betét
Cseréld kia betéteket is
Nem szokás csak féktárcsát cserélni.
Vagy bekopik vagy nem.
Egyébként először én is elcsesztem és maradt egy kis rozsda a kerékagyon mikor felraktam a tárcsát és volt súrlódó hangja.
Utána levettem és normálisan meg lett takarítva és úgy jó.
De én tárcsát és betétet együtt cseréltem.
Ha ki tudsz menni egy olyan útra ahol a madár se jár és tudsz fékezni pár nagyobbat akkor meg lehet próbálni.
Tárcsát betéttel együtt cseréljük, aztán elhagyatottabb helyen "összevasaljuk", azaz egyszerre fékezünk, és haladunk.
Hátramenetben is. Persze, nem izzásik, és nem folyamatosan, hanem ritmikusan a fékre lépve, értelemszerűen bal lábbal.
Ha közel gyári vastagságúak a betétek, akkor síkba lehet csiszolni őket, majd feltenni az új tárcsához.
Nem ment tönkre a tárcsád ettől, és természetes, hogy sz@rabbul fog. Miért?
Mert a tárcsa/betét nem fekszik fel egymásra, csupán a betét kiálló része súrlódik a tárcsán. Egyszerű fizika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!