Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ausztriában dolgozva és lakva...

Ausztriában dolgozva és lakva hogy lehet magyar rendszámos autóm? Ideiglenes vagy állandó lakcím? Mindegy? Feltételek?

Figyelt kérdés
2021. aug. 8. 19:00
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Én olyat is hallottam hogy van pl magyar állandó, és ideig. osztrák lakcíme vkinek. És meg kell nézni hogy hány napot tölt az évben kint, és ha adott százalékot nem ér el, akkor nem is kell később se osztrák rendszám. Errol ki mit tud? 3 helyen hallottam már
2021. aug. 9. 10:42
 12/14 anonim ***** válasza:
Állítólag útalap adót fizetnek az osztrákok.Ha magyar a rendszámod nem fizeted ezért vannak ráállva.
2021. aug. 9. 12:50
 13/14 b1812567 ***** válasza:

"meg kell nézni hogy hány napot tölt az évben kint, és ha adott százalékot nem ér el, akkor nem is kell később se osztrák rendszám"

Ilyen szabályozás tudtommal nincs.

De még az adózás szempontjából sem az az elsődleges.

2021. aug. 9. 13:47
 14/14 Nostrehun válasza:

Mikor Ausztriába jöttem tanulni, nálam is volt ez a magyar-osztrák rendszám dilemma. Ahogy utánajárkáltam a dolgoknak, világossá vált, hogy nagyon nem éri meg trükközni, mert a bírság az akár többszöröse lehet egy itt vásárolt autó értékének (a magyar viszonylatokhoz képest is relatíve olcsón lehet venni kocsit és ha hazamész vele és átiratod magyarra akkor gyakorlatilag nem buksz vele sokat/semmit). A húzós az a biztosítási költség ami 3-4x a magyarénak.

A LÉNYEG:

Ha más kocsiját használod akkor kell egy felhatalmazás a tulajtól és itt jöhet a problémás rész:

ha Hauptwohnsitz-ed van, akkor ~ 1 hónapig lehet más rendszám és ha te más kocsiját használod és a felhatalmazás pl Szeptember 1-től - Október 1-ig van és pl igazoltatnak, akkor bekerülsz valószínűleg a rendszerbe és ha pl megint igazoltatnak Október 24-én és van egy új meghatalmazás Okt 1 és 31 között, akkor már látják h te hoppá a más tulajdonával levő kocsival már régebb óta ott vagy (akkor is ha hazajársz) és akkor megfoghatnak.

Nebenw.-vel más a helyzet, de ott meg kell felelni az "ideiglenes" lakcím követelményeinek, tehát ha kint élsz és dolgozol, de a rendszám miatt Nebenen vagy akkor az nem fog felmenteni a büntetés alól.

2021. aug. 13. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!