Van egy simson enduro-m. Télen fel akarom újítgatni. Mekkorára lehet felfúrni a blokk marása nélkül? Melyik szín a legjobb fekete vázhoz és sárvédőkhöz? Azt mindenképp feketére akarom. Én egy szép citromsárgára gondoltam. Az gáz?
dehogy gáz. Olyan legyen, amilyent te akarsz.
Legyed egyedi, tehát ne jöjjön szembe az utcán egy ugyanolyan...
Felfúrás: felfúrni 70 esre is fel lehet blokkmarás nélkül, csak nem fog úgy menni. Ill. fordítva is igaz akár egy alapméretesnél is meg lehet maratni a blokkot, hogy jobban menjen.
Ezt döntsd el, hogy mennyit akarsz rászánni, de szerintem legyen egy fúrás, mondjuk 60 asra (az nem nagy, nem kicsi), + dobj rá 4 felömlőt...(olyannal csináltasd, aki ért is hozzá!!!)
Ez így faxa lesz, és kijön sztem 15 ezerből a blokkfelújítás. + festés (ha csak anyagköltségen számolod kb 5 ropi, és sokat mondtam....
egy 20 ezresből tehát van egy tök vagány géped, amire jó ideig nem kell majd költeni.
Ez hülyeség.
A 70-es henger nem megy rá a gyári, maratlan blokkra, mert túl nagy a furata.
A 60-as még rámegy.
Az enyém metálkék, fekete vázzal, de itt egy oldal, ha nem is a legjobb, de legalább ad vmi támpontot, hogy hogy is nézne ki a gép.
Jah, és egy 4F-re alakítás 8 ezer, egy furatás 41-es dugattyúméretre kb 5-6 ezer, az már kapásból 13-14, és ez még csak a henger.
Egy 60/4F hengerhez ráadásul nem jók akármilyen csapágyak.
Most nem azt mondom, hogy Koyo kell bele, de SKF minimum.
Tudom, mert az enyémet kb 2 hónapja újítottuk fel, nem rossz csapágyakkal, de nem is a legjobbakkal, és máris kotyog.
Mindegy, a lényeg az, hogy ha szeretnél egy megbízható gépet, ami jól is megy, akkor az benne lesz egy 25-30 ezerbe.De szerintem még ennyiért is megéri, én már kb a dupláját költöttem rá, és nem bántam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!