Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 2101-es Ladában az AC-pumpa...

2101-es Ladában az AC-pumpa csere tényleg ilyen egyszerű?

Figyelt kérdés

Már egy ideje azt vettem észre, hogy ha hosszabb ideig áll az autó, sokat teker az indító, mire beindul a motor. Onnantól viszont pöccre indul. Azt gyanítom, hogy visszafolyik a benzin a tankba. Ezért levettem az egyik csövet a pumpáról és csont száraz volt. Hosszas pumpálás után viszont beindult az autó. Később azt vettem észre, hogy járatás után a pumpa kívül csurom benzin.

Most valami utángyártott van az autóm, gyári oroszt meg kapok 5000-ért. Ezért arra gondoltam, hogy nem szórakozok vele, lecserélem kompletten. Még nem csináltam ilyet. De látszólag két cső és két csavar fogja. Egyszerűnek, két perces műveletnek tűnik a cseréje.

Tényleg ennyire egyszerű, vagy van valami buktatója a dolognak, amire figyelni kell?

2021. júl. 25. 16:28
 1/10 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
Miért lenne bonyolultabb? Egyébként ha bonyolultan szeretnéd csinálni akkor tegyél bele elktromost :)
2021. júl. 25. 16:30
 2/10 A kérdező kommentje:
Jó, csak gondoltam rákérdezek, minthogy lecsesszek valamit. Még nincs Ladás tapasztalatom. Köszönöm. :)
2021. júl. 25. 16:34
 3/10 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
100%
Ez csak egy egyszerű pumpácska. Van benne egy bütyök ami szopókázza be a benzint hátulról :)
2021. júl. 25. 16:47
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

A szivattyú cseréje nem bonyolult. Le kell kötni róla a két benzincsövet, utána kitekerni a rögzítőcsavarokat (nekem úgy rémlik, 2 db M6-os fogja), levenni a régi szivattyú, majd mehet fel az új.

Csak ilyenkor sokan elfelejtik megmérni, mennyire jár ki az új szivattyú tolórúdja, aztán ha éppen nem jó az érték, a szivattyú az istennek sem akar jól működni. Természetesen ekkor mindenki hibás a gyártótól az autósbolton át a bolond ruszkikig, akik ilyen sz*rt terveztek.

2021. júl. 25. 17:09
 5/10 anonim ***** válasza:
73%
Tényleg ennyire egyszerű. Ezeket az autókat még úgy csinálták, hogy ha kell, akkor könnyű legyen javítani. De cserébe sajnos kellett is őket. Nekem most a szaladgálós autóm egy Audi A4 B5. Ebben oroszrulett AC pumpát cserélni. Egy fehér műanyag köcsögben van benne, ami egy a tankba fixen rögzített másik fehér műanyag köcsögbe csatlakozik bele. Bajonett zár jellegűen kell rögzíteni. Most kellett cserélnem, de inkább elvittem az autószerelő ismerősömhöz, aki szinte kizárólag német autókkal foglalkozik. Elforgatta, ahogy kell, és ki is tört belőle egy darab kapásból, mert már el volt öregedve. A pumpa magában úgy 20 ezer Forint lenne, az alján lévő fehér műanyagdarabbal együtt viszont már 130 ezer! Jól ki van ez találva, véletlenül se legyen olcsó. Na épp ezért mondják azt, hogy "régen minden jobb volt".
2021. júl. 25. 17:12
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Jah, "mai" autókban nagyon szemét meló tud lenni az AC pumpa csere.

Nem akar kijönni, nem akar bemenni, nem akar megmaradni, felúszik, beletörik a műanyag szart mert miért is kellene fémből csinálni stb... :D

2021. júl. 25. 17:21
 7/10 A kérdező kommentje:

Igen azt olvastam, hogy ki kell hézagolni, hogy megfelelő legyen a tolórúd kimozgása. Meg azt is olvastam, hogy a tolórúdra vigyázni kell a bakelit vezetőperselyben, mert akár be is eshet a forgattyúsházba. Az olajteknőt nem szívesen venném le.

A napi használatú autóm nekem is egy biturbós CR-dízel. Na abban eszem ágában nem lenne itthon saját kezűleg nagynyomású szivattyút cserélni. Ennyire nem vagyok ügyes. A Ladáét még bevállalom. Egyébként örököltem és valószínűleg marad szerelgetős hobbiautónak.

Köszi a válaszokat!

2021. júl. 25. 17:22
 8/10 Wadmalac ***** válasza:

Amúgy a régiddel is valószínűleg annyi történt csak ,hogy átszakadt a membrán.

Azt is lehet venni külön, én spec azt vennék, betenném és az új AC egyben menne a polcra B-tervnek.

2021. júl. 26. 13:37
 9/10 A kérdező kommentje:

Ami most benne van egy évet sem bírt ki. És valami utángyártott. Az alakja sem olyan mint a gyárinak. A teteje lapos a pumpának, nincs rajta az a kupolás rész. Fogalmam nincs milyen márka...

Mivel a gyári orosz VAZ sem horror áron megy, inkább azt tenném bele. De ezt az utángyártottat se biztos hogy kidobom. Megnézem mit tudok vele tenni és legfeljebb majd ez megy a polcra tartaléknak. :)

2021. júl. 26. 13:51
 10/10 Wadmalac ***** válasza:
2021. júl. 26. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!