Kivillant az ABS visszajelzőlámpa?
A mai nap vásároltam egy VW Lupo 1.2 TDI 3L-t, majd pár száz kilométer után az egyik indításnál kivillant az ABS visszajelző, ekkor a következő leállítás és újraindítás után eltűnt, majd kicsit később egy másik indítás után újra előjött, de már nem is tűnik el. A fékpedálon azt érzem hogy ha finoman nyomom, van fék, de elég gyenge, viszont ha jobban odalépek akkor már már kifejelem a szélvédőt ha nem számítok rá. Este ki is ugrott elém egy őz, így satuznom kellett, és szinte egyből blokkoltak a kerekek, nem éreztem hogy dolgozott volna az ABS. (Egy 60-70-ről 0-ra való vészfékezést kell elképzelni)
A fent említett pedál viselkedés alapján lehet következtetni arra hogy mondjuk az ABS kocka lehet a hibás? Persze mindenképp diagra lesz rakva az autó a napokban, de érdekelne, hogy milyen hibái lehetnek.
Nem kell a legrosszabbra gondolni. Valamelyik érzékelőre gyanakodnék de az is lehet hogy elég lesz az egyik csatlakozót megtisztítani. Majd a szaki kinyomozza.
Azért nem dolgozott az ABS mert valószínűleg rossz jelet kapott az egyik keréktől és mivel nem volt megbízható információ a forgási sebességről ezért inkább hibajelzés kíséretében inaktívvá vált.
Erősen gyanús, hogy a kocka.
Én is jártam így. Általában a nem megfelelő karbantartás miatt romlik el.
Jellemzője, hogy nem fog a fék, vagy csak alig, viszont „fel tudod pumpálni”. Azaz többszöri fékezés után már kemény. És random módon is tud jelentkezni. Azt gondolod, hogy csak múló rosszulléte miatt esett be a pedál, és akár száz kilométereket is autózol minden gond nélkül.
Aztán egyszer csak megint előjön. És pont a legrosszabbkor.
Ha csak a lápa gyulladna ki, akkor generátor vagy akku hiba is lehetne.
Legalábbis nekem ilyen is volt. Előbb az ABS, aztán szépen sorban a többi. De a fék rendesen működött a hibajelzés ellenére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!