Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kivillant az ABS visszajelzőlá...

Kivillant az ABS visszajelzőlámpa?

Figyelt kérdés

A mai nap vásároltam egy VW Lupo 1.2 TDI 3L-t, majd pár száz kilométer után az egyik indításnál kivillant az ABS visszajelző, ekkor a következő leállítás és újraindítás után eltűnt, majd kicsit később egy másik indítás után újra előjött, de már nem is tűnik el. A fékpedálon azt érzem hogy ha finoman nyomom, van fék, de elég gyenge, viszont ha jobban odalépek akkor már már kifejelem a szélvédőt ha nem számítok rá. Este ki is ugrott elém egy őz, így satuznom kellett, és szinte egyből blokkoltak a kerekek, nem éreztem hogy dolgozott volna az ABS. (Egy 60-70-ről 0-ra való vészfékezést kell elképzelni)

A fent említett pedál viselkedés alapján lehet következtetni arra hogy mondjuk az ABS kocka lehet a hibás? Persze mindenképp diagra lesz rakva az autó a napokban, de érdekelne, hogy milyen hibái lehetnek.

2021. júl. 24. 01:04
 1/5 Beviz Elek ***** válasza:
100%

Nem kell a legrosszabbra gondolni. Valamelyik érzékelőre gyanakodnék de az is lehet hogy elég lesz az egyik csatlakozót megtisztítani. Majd a szaki kinyomozza.

Azért nem dolgozott az ABS mert valószínűleg rossz jelet kapott az egyik keréktől és mivel nem volt megbízható információ a forgási sebességről ezért inkább hibajelzés kíséretében inaktívvá vált.

2021. júl. 24. 01:26
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha világít az ABS visszajelző, akkor nem működik, ezért blokkolnak a kerekek nagy fékezésnél. Nemcsak a VW-nél van így, hanem minden típusnál. Olvastasd ki a hibakódot. Vagy mondd meg az eladónak, hogy csináltassa meg, mert most vetted tőle, alig használtad és szar. Kötelező szavatosságot vállalnia rá.
2021. júl. 24. 02:15
 3/5 anonim ***** válasza:

Erősen gyanús, hogy a kocka.

Én is jártam így. Általában a nem megfelelő karbantartás miatt romlik el.

Jellemzője, hogy nem fog a fék, vagy csak alig, viszont „fel tudod pumpálni”. Azaz többszöri fékezés után már kemény. És random módon is tud jelentkezni. Azt gondolod, hogy csak múló rosszulléte miatt esett be a pedál, és akár száz kilométereket is autózol minden gond nélkül.

Aztán egyszer csak megint előjön. És pont a legrosszabbkor.

Ha csak a lápa gyulladna ki, akkor generátor vagy akku hiba is lehetne.

Legalábbis nekem ilyen is volt. Előbb az ABS, aztán szépen sorban a többi. De a fék rendesen működött a hibajelzés ellenére.

2021. júl. 24. 07:27
 4/5 A kérdező kommentje:
#3 Itt működik a fék rendesen, nem is kell pumpálni hogy változzon, keményedjen. Csupán annyi hogy a pedálút kb feléig, 2/3-áig gyengébb a fékhatás, és a végén hirtelen nagyon erős. Lehet hogy ez ezeknél tök normális, nem tudom, még nem vezettem másik ilyet.
2021. júl. 24. 09:47
 5/5 A kérdező kommentje:
Most egész nap nem villant fel az ABS lámpa, a fék az ugyan olyan mint eddig, hogy működik-e az ABS azt nem teszteltem. Viszont egyelőre amíg szerelő nem látja, olcsó kínai OBD olvasóval ránéztünk, és semmi hibát nem talál. Gyanús hogy kábeltörés/jeladó hiba.
2021. júl. 24. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!