Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Márkaszervizben ott kell...

Márkaszervizben ott kell hagyni az autót?

Figyelt kérdés
Első fiatal használtautómat vásárolom, egy Skoda Fabia-t. A kérdésem, mivel márkaszervizbe nem vittem még autót, hogy ha előre foglalok időpontot olaj, olajszűrő, pollen és levegőszűrő cserére akkor aznap amikorra időpontot kapok meg is csinálják, vagy ott kell hagynom az autót?

2021. júl. 23. 22:11
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Általában 1-2 óra alatt megcsinálják, rosszabb esetben egy nap alatt.
2021. júl. 23. 22:37
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez kb. egy óra munka, meg tudod várni, ha akkor neki is állnak.
2021. júl. 23. 22:37
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg amikor időpontot kérsz. Nincs rá általános szabály.
2021. júl. 23. 22:41
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Suzukinál én mindig megvártam.
2021. júl. 23. 23:42
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Én nem értem hogy ezt miért nem lehet tőlük megkérdezni.

Amikor időpontot adnak már kérdezem is meg hogy meddig tart, mert kell tudnom azt is.

2021. júl. 24. 07:19
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem fognak elzavarni, hogy mindenképp menjél el. Ha nincs más dolgod és ráérsz, elücsöröghetsz az ügyfélváróban. Általában meg szokták kérdezni, hogy megvárod-e helyben, ha hívjanak fel ha kész.

Múltkor nekem 9-re volt időpontom 3. éves szervizre. Ami gyakorlatilag egy olajcserét és egy külső szemrevételezést tartalmaz.

9:00-ra ott voltam, nyitottak egy munkalapot és vártam. Az autóra ráláttam az udvaron. 10:20-kor álltak be vele a műhelybe. 12:10-re lett kész. Tehát több mint 3 órát ott dekkoltam. Én is arra számítottam, hogy max egy óra. Máskor általában így szokott lenni. Ha előre megmondják, hogy több órát kell várni, biztos nem unatkozom ott végig.

2021. júl. 24. 08:14
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

a szervizben is emberek dolgoznak, méghozzá óradíjban..a fizetősnél legalább egy óra+anyag.

meg szoktam várni ami megvárható..látom, hogy kész az autó alig húsz perc, de várnak még félórácskát, mert rend a lelke mindennek. ilyenért sosem szólok.

telefonos időpontkérésnél ezt is meg kell kérdezni. azért van a váró, hogy ott dekkolhat az ügyfél

ha több óra, akkor a felvevőt megkéred csöngessen rád, vagy mondja meg mikorra menj vissza.

ez így működik.

2021. júl. 24. 11:33
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

7-es: alapvetően én se szoktam szólni semmiért de ilyen helyeken általában úgy van, hogy minden megkezdett óra egésznek számít.

Egyszer akadtam ki mikor láttam, hogy vagy 20 percig csak beszélgettek mikor elvittem kormányösszekötő gömbfej cserére a kocsit. És akkor a végén bevágták, hogy ez 65 perc volt így 2 órát számláznak ami 24 ezer Ft lesz. Mondom adok 18-at, mert beszélgetésért nem fizetek. Nem is háborogtak különösebben. Na oda se vittem többet az autót.

2021. júl. 24. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!