Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lökettérfogat vs átlagfogyaszt...

Lökettérfogat vs átlagfogyasztás. Melyik a fontosabb tulajdonság?

Figyelt kérdés

2021. júl. 23. 11:15
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
42%
egy 16 literes vontato onmagaban 7.5 tonna, kb 20-22 literes fogyasztasa van. Ennyit egy fele ekkora motoru auto is alig hoz :D szal ja, eleg hulyeseg, de a hengeres hulyeseg is, pl a K opel motorja 4 hengerrol 3 ra csokkent egy ido utan (b16dtl), de meg jobb fogyasztast es azonos erot hozott
2021. júl. 23. 15:48
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

"K opel motorja 4 hengerrol 3 ra csokkent egy ido utan (b16dtl), de meg jobb fogyasztast es azonos erot hozott."

Azért ezzel lehetne vitatkozni. Történetesen pont ilyen autóm van. A 4 hengeres 1.6-os B16DTR 160Le-s. Viszont "csak" Euro6-os. Még AdBlue sem kell hozzá. A 3 hengeres 1.5-ös F15DVH már AdBlueval hozza az Euros6d-t is, cserébe 122Le-s.

Gyári vegyes fogyasztási adatok 5 ajtós változatra, manuális váltóval: B16DTE, 4 henger, 1.6, 110Le: 3,4 l/100km; F15DVC, 3 henger, 1.5, 105Le: 3,4-3,6 l/100km. Hol a jobb fogyasztás az elveszett 5 lóerő ellenére? A 3 hengerességnek sokkal inkább környezetvédelmi okai vannak, mintsem a "jobb fogyasztás azonos erő mellett".

2021. júl. 23. 17:50
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ......

Ha a haverodat akarod vakítani, akkor az a fontos hogy neked van nagyobb lökettérfogtú motorod(mert az nagggggyon megy) de ha a garázsszomszédot akarod szívatni, akkor az extra alacsony fogyasztásról beszélj.

Amúgy maga a kérdés értelmetlen.

2021. júl. 23. 18:31
 14/17 anonim ***** válasza:
42%
#12 azert mar az elott le a kalappal, hogy 3 hengeres 1,6 literes motorbol ilyen erot es ilyen fogyasztast hoznak ki... de ha beleulnel valamelyik motoros autoba eszre se venned a kulonbseget, szoval tok mindegy... az a +50 (vagy 20, dtl vagy dth) loero a +1 turbo aran nekem qrvara nem erne meg, tekintve hogy 800k egy gyari turbo, meg 200k a felujitott (szerelesi munkadijjal), es elobb-utobb meg fog dogleni. De gondolom csak azert vered itt magad mert epp ez volt jo aron hasznalt auto piacon, nem azert vettel ilyet mert ennyire raj lennel es zsir uj autot veszel :D Nem te hivtad 110 loeros valtozatot "butitottnak"? Te vagy a butitott...
2021. júl. 23. 18:57
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem, tudod én olyan csóró vagyok, hogy nem volt pénzem használtra se. De olyan mázlim volt, hogy a közeli bontóban pont leadtak egyet és megengedték, hogy vasáron elhozzam. Örültem is neki, hogy ekkora szerencsém volt.

Igazad van, a majdnem 50% plusz teljesítményt egy kicsit sem lehet észrevenni. Sajnos nekem csak ilyen jutott. Nem lehet mindenkinek olyan szuper 110Le-s aszfaltszaggató sportautója mint neked. ;) :D

3 hengeresből soha nem volt 1.6-os, de nem lényeg. Rosszul tudom és a tiéd biztosan ilyen...

2021. júl. 23. 20:42
 16/17 anonim ***** válasza:
+50le, sőt még +20 is nagyon sokat tud számítani...
2021. júl. 24. 08:52
 17/17 anonim ***** válasza:
0%
Loketterfogat arra jo, hogy nagyobb vagy ugyanolyan tömegű kocsit sokkal könnyebben mozgat, elindulasnal is esetleg megrakva, húzva valamit sokkal jobban bírja és kevésbé gyilkolodik a motor mint a kis nyikhaj szarokba. Köbcentihuszarsagrol annyit, hogy elég gáz ha neked már 2L annak számít, kobcentihuszar lehet egy amerikai akinek van egy 6.2-es hemi-je. De inkább ülnék abba mint egy szutyok 3 hengeres Koenigsegg foskarikaba😂
2021. júl. 25. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!