Motorolaj utántöltésénél, kis mennyiség ráfolyt a leömlőre. Merjem úgy használni az autót?
Figyelt kérdés
Megcsúszott a kezemben a kanna, olyan kis ujjnyi olaj megállt a leömlő és a hengerfej között (plusz, a leömlőre kívülről, illetve a hengerfejre - azokat már letakarítottam nagyjából) alig lehet hozzáférni, hogy kitakarítsam. Lehet úgy használni? Kigyulladhat?2021. júl. 22. 10:45
1/8 A kérdező kommentje:
Elektronikára nem folyt hála istennek
2021. júl. 22. 10:45
2/8 anonim válasza:
Ha csak egy kicsi van rajta, akkor nyugodtan használd.
3/8 anonim válasza:
Fújd meg féktisztítóval, ha nagyon aggódsz. Úgy már biztos nem fog meggyulladni.
4/8 anonim válasza:
Nem fog meggyulladni, de egy darabig lehet, hogy büdös lesz.
5/8 anonim válasza:
ja, annak mondjuk elég okádék szaga lesz pár óráig, de ilyen kis mennyiségben ennél nagyobb probléma nem lesz :)
6/8 A kérdező kommentje:
Fejlemény: csak vettem a bátorságot és elindultam vele. Autószerelőt felhívtam, azt mondta lehet vele menni csak füst lesz illetve mondta a féktisztítót, ha kihül a motor. Füstölt igen, nagyját már kiégette, teljesen jó minden, de azért a tűzoltó aeroszolt bekészítettem :D
2021. júl. 22. 11:23
7/8 anonim válasza:
A tűzoltó aeroszol nem ér semmit sajnos csomó videó van róla.
Normális palackot kell venni amit több helyet foglal de sokkal többet ér.
8/8 anonim válasza:
Ha kihűlt a motor féktisztítóval befújod bőségesen és keresel egy vékony pálcát aminek a végére rákötsz egy rongy darabot és picit megtörölgeted vele. Egyébként a féktisztító elpárolog a feloldott olajjal együtt, de egy minimális származék maradni fog ami majd leég róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!