"Diesel Partic. Filter is Full. Continue driving" - felirat villant fel a műszerfalon. Azonnal cselekedni kell?
Igen kell. A megtelt részecskeszűrűt két módon lehet tisztítani:
-cserével
-kiégetéssel
Valszeg azért írta, hogy Continue drivind, hogy elérje a DPF a kiégetési hőfokot és megkezdődhessen a regenerálás. Mondjuk ha leírtad volna milyen autó az többet segített volna :D
Ha ezt kiírja akkor pont sokat kell vele egyhuzamban menni.
Opel Astra J (2012) 1.7cdti
Minden esetben beindul a következő hosszú utamon a tisztítás? Honnan fogom látni hogy elvégezte-e?
Nincs pillanatnyi fogyasztás visszajelzés a műszerfalon? Ha megemelkedik a fogyasztás látszólag indokolatlanul, az jelzi a dpf regenerációt.
Egyébként biztos tudod, de elmondom, ezt a felhasználást nem jól tolerálja egy dízel, főleg ha részecskeszűrő is van benne. Legalább 15-20km-es utak megtételére való egy dízel autó. Nyilván nem történik semmi, ha lemész vele a boltba 2km-t a vasárnapi ebédhez, de ne ez legyen a mindennapos.
Semmi garancia nincs rá, hogy regenerálni fog. Az biztos, hogy azt is figyeli mennyi üzemanyag van a kocsiban. 40-50% alatt nem regenerál.
De én már jártam úgy, hogy mentem 300km-t aztán mikor hazaértem volna előtte 2 km-el kezdett regenerálni.
Egyébként onnan lehet tudni, hogy regenerál, hogy kb 150-el megemelkedik az alapjárati fordulatszám és szúrós büdös szaga lesz illetve kicsit a hangja is brummogósabb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!