Miért használsz ködlámpát mikor nincs is köd?
Figyelt kérdés
2021. júl. 16. 20:46
2/5 A kérdező kommentje:
Hát kb bennem is ez fogalmazódott meg, de kíváncsi vagyok a tényleges indokra.
2021. júl. 16. 22:16
3/5 anonim válasza:
Mit értesz ködlámpa alatt? Hátsó ködlámpát, amitől kifolyik a hátul jövő szeme, és a féklámpát is nehéz észlelni miatta, vagy a köfdényszórót? Utóbbi, ha jól van beállítva, jóval a tompított fényszóró fénykévéje alá kell világítania, tehát nem vakíthat. Utóbbit akkor szoktam használni, ha rossz látási viszonyok vannak, és szakad az eső. Remekül meg lehet vele látni azokat a kátyúkat, úthibákat, amit csak tompítottal lehetetlen észrevenni.
4/5 A kérdező kommentje:
Fényes nappal, jó látási viszonyok között is használja a birkája. Nem a hátsóra, az elsőre értettem. Csak nem értem miért van bekapcsolva. Nekem is van de én csak ködben használom, mikor tényleg kell. Hátsót meg ha csak messzebb vannak mögöttem, közelben zavaró tud lenni eléggé.
2021. júl. 17. 11:02
5/5 anonim válasza:
Nagyon sokan rosszul használják manapság a világítást. Sőt, nem csak rosszul, hanem szabályellenesen.
Látok olyat, aki helyzetjelző + ködlámpát használ, tompított nélkül. Ráadásul városon belül használja a ködlámpát, ami ha jól emlékszem tilos (nem vagyok biztos benne, hogy manapság is így van, de régen úgy volt).
Autópályán is vannak olyanok, akik a mai modern autóknál csak a nappali fényt használják, és a rendes világítás nem ég.
Stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!