Simson S51B-m megszakítos, szeretném átalakítani 12 voltos tirisztorossa. Mit kell tenni?
Van több módja. Ha komplett rendszert akarsz építeni, akkor még az indexrelé is valami speckó cucc volt, de mivel nekem gyárilag hibás volt, és 90-ben nem lehetett kapni, azt ki is dobta a szerelő, tehát lehet nélküle élni.
Alaplap, lendkerék, szerintem a gyújtótrafó csere. Világítótekercset és töltőtekercset nem tudom mennyire kompatibilis mechanikailag az alaplappal, de megpróbálnám áttenni, és akkor maradhat a 6V-os rendszer. (Mivel a gyújtás a simsonnál független az akksitól)
De lehet, hogy ez marhaság, és nem passzolnak a dolgok, akkor a komplett átalakításnál kell:
-gyújtásvezérlő (ezt csúfoljuk tirisztornak)
-töltésszabályzó
-indexrelé
-kábelköteg
-12V-os első fényszóró.
Ja, a lendkerék lemaradt.
Itt az “EWR”, az “ELBA”, meg a kettő közti kell, plusz ugye komplett alaplap-tekercsek-lendkerék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!